iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Η άποψη της
iselida.gr για τους
δρόμους της Ραφήνας


Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις από (λίγους ελπίζουμε) που θα προκαλέσει αυτή η δημοσιογραφική άποψη, αλλοίμονο αν έχουμε φτάσει στο σημείο που σε μια Δημοκρατική χώρα όπου το Σύνταγμα προστατεύει την ελευθερία του Τύπου να φοβούνται οι δημοσιογράφοι να μεταφέρουν την αποψή τους με βάση το ρεπορτάζ.

Και επειδή από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πριν από πέντε χρόνια η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr σέβεται τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, αλλά πρωτίστως την κοινωνία και τους πολίτες βρίσκεται με φυσική παρουσία όπου πραγματικά χρειάζεται στα σημαντικά γεγονότα (όχι ''μας είπανε'' ή ''ακούσαμε'' ή ''είδαμε στο fb'') έτσι και σήμερα. Έχει προσωπική αντίληψη. Έτσι και σήμερα κάναμε φωτορεπορτάζ - έχει δημοσιευτεί ήδη - για τους κεντρικούς, αλλά και ''δευτερεύοντες'' δρόμους της Ραφήνας (θα πηγαίναμε και στο Πικέρμι, αλλά το αυτοκίνητο δεν διαθέτει αλυσίδες, συνεπώς δεν θα υποπίπταμε σε αυτή την τεράστια ανευθυνότητα και παρανομία). Πάντως απ ότι μάθαμε από αρμόδια πηγή τηλεφωνικώς οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοικτοί.

Όλοι οι δρόμοι στη Ραφήνα λοιπόν είναι καθαροί από το χιόνι και προσπελάσιμοι. Φρόντισε γι αυτό με συνέπεια, αυταπάρνηση και μεθοδικότητα ο δήμος. Η Δημοτική Αρχή. Ο δήμαρχος. ''Μα ήταν υποχρεωμένος να το κάνει, δεν έκανε χάρη στους πολίτες'' ακούω ήδη τις φωνές. Που ναι έχουν δίκιο. Ναι, αλλά πόσοι το έκαναν ή το κάνουν? Ακόμη και ο Κώστας Μπακογιάννης δεν μπόρεσε (όχι φαντάζομαι δεν ήθελε) να κρατήσει ανοικτούς κεντρικούς δρόμους σε μεγάλες γειτονιές, ιστορικές της Αθήνας. Ο Βαγγέλης Μπουρνούς και οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, η Πολιτική Προστασία τα κατάφεραν περίφημα και με υπευθυνότητα. Ούτε προχειροδουλειές, ούτε ''στο γόνατο'', ούτε μόνο για τη ''βιτρίνα''.

Αν υπάρχουν κάτοικοι που είναι εγκλωβισμένοι στα χιόνια τα σπίτια τους σε ορεινές ή δύσβατες περιοχές? Φυσικά και υπάρχουν. Και λυπόμαστε πραγματικά. Αλλά είναι οι εξαιρέσεις. Και είναι το ''τίμημα'' της ησυχίας και της ομορφιάς της φύσης που πολύ θα το θέλαμε κι εμείς. Κι ας μέναμε λίγες ώρες ή μία ημέρα εγκλωβισμένοι. Και το λέμε με την καρδιά μας, αλλά μάλλον κι αυτό μπορεί να παρεξηγηθεί...

Το χιόνι που έπεσε ήταν πολύ. Όμως ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου αυτή τη φορά έδειξε άριστα αντανακλαστικά στα βασικά σημεία της περιοχής.

Και για προσέξτε αυτό τώρα: Δεν φταίει ο δήμος για το χάλι του ΔΕΔΔΗΕ με τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για δεύτερη ημέρα για εκατοντάδες συμπολίτες μας που δεν έχουν θέρμανση, φως, τηλεόραση, ίντερνετ και ασφάλεια. Να το ξεκαθαρίσουμε. Να έχουμε τη στοιχειώδη λογική.

Κι εμείς μείναμε επί ώρες χωρίς ρεύμα. Και παγώσαμε και δεν μπορούσαμε να εργαστούμε και αγωνιούσαμε πότε θα ξανάρθει το ρεύμα. Γιατί κάποτε το 2018 (το Κόκκινο και το Μπλε Λιμανάκι, αλλά και άλλοι οικισμοί ''φημίζονται'' για τις πολυήμερες διακοπές) μείναμε στην παγωνιά και στα σκοτεινά χειμωνιάτικα τρεις ημέρες...

Ε δεν ''τα βάλαμε'' με τον δήμο...

Επίλογος Κουράγιο και υπομονή στους ανθρώπους χωρίς ρεύμα και μπράβο στον δήμο για τους ανοικτούς δρόμους.

Απλά πράγματα. Κοινή λογική. Πού χάθηκε δυστυχώς στην Αττική οδό.