iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

''Ναυμαχία'' στη
συνεδρίαση για
την παράλια ζώνη


Η εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου για τις τέσσερις περιοχές του παράλιου μετώπου της Ραφήνας έφερε ''μποφόρ'' στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πριν ψηφιστεί το θέμα υπήρξαν τοποθετήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, οι οποίες προκάλεσαν τις απαντήσεις του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, αλλά και του τ. δημάρχου και γενικού γραμματέα του δήμου Βασίλη Πιστικίδη.

Αρχικά ο κ. Φαφούτης ρώτησε αν υπάρχει γραπτή δέσμευση ή επίσημο έγγραφο το οποίο να αποδεικνύει πως έχουν παραχωρηθεί στον δήμο οι παραλίες Κόκκινο Λιμανάκι και Μαρίκες και ο Άγιος Νικόλαος και το Πάρκο Καραμανλή. ''Έτσι ναι μπορούμε να εκπονήσουμε σχέδιο ανάπτυξης της παράλιας ζώνης. Πώς να ξεκινήσουμε όμως σχέδιο αν δεν είναι αυτές οι περιοχές στη δικαιοδοσία μας;" σημείωσε ο κ. Φαφούτης.

Ο δήμαρχος επισήμανε για ακόμη μία φορά πως ο ΟΛΡ δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά διαχειριστής εσόδων για το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα λάβει την οριστική απόφαση. "Για να τη λάβει όμως θα πρέπει να έχει το σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο είναι απαραίτητο" τόνισε ο κ. Μπουρνούς και πρόσθεσε. "Δεν γνωρίζω το μάστερ πλαν, αλλά εμείς ζητάμε τα πάντα, ό,τι μας ανήκει. Και όχι για να τα επανεγγράψουμε στο υποθηκοφυλακείο, αλλά για να τα αξιοποιήσουμε όπως πρέπει". 

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ανδρέας Βασιλόπουλος ο οποίος διαφώνησε με την εκπόνηση σχεδίου μόνο για τα τέσσερα σημεία, ζητώντας συνολικό σχέδιο για την παράλια ζώνη. "Ζητάμε λιγότερα με αυτό τον τρόπο, απ όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός" υποστήριξε ο κ. Βασιλόπουλος.

"Αναγνωρίζω την προσπαθειά σας να μειώσετε την επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, αλλά δεν θα το καταφέρετε" απάντησε ο κ. Μπουρνούς, ο οποίος σημείωσε πως ήδη από το 2016 ο δήμος έχει καταθέσει έγγραφη πρόταση για το σύνολο του παράλιου μετώπου.

Στην τοποθετησή του ο Βασίλης Πιστικίδης υπογράμμισε πως υπάρχουν και τα επίσημα πρακτικά από την πρόσφατη σύσκεψη με τον υπουργό ναυτιλίας, αλλά και η ανακοίνωση του υπουργείου. Αυτά είναι έγγραφα και όχι αοριστίες ή προφορικές δεσμεύσεις τόνισε ο τ. δήμαρχος. ''Αν δεν βλέπετε πως αυτό είναι ένα θετικό βήμα, τότε τι να πω" κατέληξε ο κ. Πιστικίδης.

Την Πέμπτη 19 Απριλίου θα διεξαχθεί συνεδρίαση αποκλειστικά για το θέμα του λιμανιού και των προβλημάτων που δημιουργούνται. Όπως πάντα η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr θα είναι εκεί για αναλυτικό ρεπορτάζ.