iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ραφήνα και Πικέρμι
συμμετέχουν σε
''πράσινη'' δράση


Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σε συνεργασία με την οργάνωση «Let’s do it Greece, καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα» συμμετέχει και φέτος ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία.
Καλεί όλους τους φορείς, σχολεία, συλλόγους αλλά και απλούς πολίτες να δραστηριοποιηθούν ενεργά στον καθαρισμό και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ανταποκρινόμενος σε αυτήν την συνεργασία οργανώνει την συγκεκριμένη δράση, που θα γίνει την Κυριακή στις 29 Απριλίου στις 11 το πρωί.
 
Οι χώροι που θα καθαριστούν είναι:
1. Το Οχυρό
2. Ευρύτερος χώρος παιδικής χαράς Διώνης (Μεσολογγίου και Ταϋγέτου) 
3. Ευρύτερος χώρος πρασίνου Λεωφ. Αχαιών ( περίπτερο Ντραφίου)
4. Ο ανοιχτός αγωγός ομβρίων παράπλευρα της παιδικής χαράς της πλατείας Πικερμίου. 
5. Καθαρισμός στην παραλία (πλαζ) της Ραφήνας κοντά στο πάρκο Καραμανλή.
 
Είναι μία καλή ευκαιρία όλοι μαζί παιδιά, γονείς, φίλοι να ενώσουμε την δύναμη μας για να πετύχουμε ένα κοινό στόχο :
Ταυτόχρονη Δράση της Χώρας  με επίκεντρο το Περιβάλλον.​ 
Μια δράση που θα μεταμορφωθεί σε γιορτή και πίστη στη δυναμική του εθελοντισμού και στην συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων. 
 
Η ομάδα, θα έχει από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και από το Let‘ s do it Greece 2018, σακούλες και γάντια μιας χρήσης. Πρέπει, η κάθε ομάδα να εξασφαλίσει το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό για Πρώτες Βοήθειες, εργαλεία, τσουγκράνες, κλπ.
Σε τοπογραφικό ή σε χάρτη της περιοχής να είναι σχεδιασμένη η περιοχή της δράσης, να υπάρχει ταμπέλα σε Α3 χαρτόνι με τα στοιχεία  «Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου + ΔΟΠΑΠ + Let’s Do it Greece 2018 + τοπωνύμιο + ονομασία συλλόγου».
Κάθε ένας που συμμετέχει σε ομάδα πρέπει να εξασφαλίσει τον ατομικό εξοπλισμό του, όπως καπέλο, αντηλιακή προστασία, πρόχειρα άνετα ρούχα, πόσιμο νερό.
Η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, θα αναλάβει την απομάκρυνση των  σκουπιδιών, μετά την συλλογή τους.
 
Σημαντικό!!!!, σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της δράσης “Let’s Do It Greece 2018” σε κεντρικό επίπεδο δεν θα τυπωθούν και δεν θα μοιραστούν φυλλάδια και αφίσες, τόσο για οικονομία πόρων όσο και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.
 
Στόχος μας είναι να προβάλλουμε μέσα στον Ελληνικό χώρο αλλά και Διεθνώς, το καλό πρόσωπο της χώρας μας.
Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.
 
Παρακαλούμε όπως οι δηλώσεις συμμετοχής στη δράση να δοθούν έως τις 27 Απριλίου στα γραφεία του ΔΟΠΑΠ (Πνευματικό Κέντρο, Αραφηνίδων Αλών 12 & Έλλης Αλεξίου), τηλ.  επικ .: 2294026073