Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραγκούπολη
με κοντέινερ
η Μύκονος (εικόνα)


Τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος θυμίζει σε αρκετά σημεία της η Μύκονος, καθώς το νησί γεμίζει μέρα με τη μέρα από κοντέινερ που χρησιμοποιούνται ως χώροι …αποθήκευσης εργαζόμενων.

Την ίδια στιγμή ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Α'  Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησε εκστρατεία μέσω facebook για να βρει φθηνό δωμάτιο σε μια δασκάλα …

Η αισθητική του νησιού καταστρέφεται μέρα με τη μέρα καθώς τα θηριώδη κοντέινερ καταλαμβάνουν μικρά και μεγάλα κομμάτια μυκονιάτικης γης αλλοιώνοντας την φυσιογνωμία του. Τα κοντέινερ καταφθάνουν στο λιμάνι με φορτηγά και ξεφορτώνονται δίπλα από επιχειρήσεις, κοντά σε κεντρικούς δρόμους ή στη μέση του πουθενά, όπου βολεύει τους ιδιοκτήτες τους.

Ανά 350 μέτρα αντικρίζεις και ένα κοντέινερ, κόκκινου, μπλε, άσπρου, κίτρινου, ακόμα και σε χρώματα παραλλαγής για να ταιριάζουν υποτίθεται με την αισθητική του τοπίου.

Τα περισσότερα απ’ αυτά τα μεγάλα μεταλλικά κουτιά τροποποιούνται ανάλογα ώστε να θεωρούνται κατοικήσιμα και να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους.

ΠΗΓΗ protothema.gr