Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς
για την ημέρα των
πυροσβεστών


Το μήνυμα του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς για την παγκόσμια ημέρα πυροσβεστικής.

Η 4η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Πυροσβεστών εθελοντών και επαγγελματιών. Ιδιαίτερα στις χώρες της Δύσης (Καθολικές και Προτεσταντικές), με αφορμή την απώλεια 5 εθελοντών πυροσβεστών της Εθελοντικής Π.Υ. Geelong West οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε δασική πυρκαγιά στο Linton - περιφέρεια της Βικτώριας - στην Αυστραλία στις 2 Δεκεμβρίου 1998.

Ως ημέρα μνήμης καθιερώθηκε η ημέρα εορτασμού του Αγίου Φλωριανού, που αποτελεί τον προστάτη Άγιό τους, ο οποίος διετέλεσε «διοικητής» πυροσβεστικής μονάδας του ρωμαϊκού στρατού και μαρτύρησε για την πιστή του στον χριστιανισμό το 304 μ.Χ..

Οι Έλληνες πυροσβέστες έχουν ως προστάτη τους Τρεις Παίδες Εν Καμίνω (Αζαρία, Ανανία και Μισαήλ), η μνήμη των οποίων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου.

Παρά ταύτα η Διεθνής Ημέρα Πυροσβεστών είναι μια ευκαιρία -ιδίως εν όψη της ερχόμενης Θερινής περιόδου- να εξάρω την τεράστια συμβολή τόσο των υπηρεσιακών παραγόντων, όσο και όλων των εθελοντών, οι οποίοι συμμετέχουν στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου αφιερώνοντας τον προσωπικό τους χρόνο και διακινδυνεύοντας την προσωπική τους ασφάλεια για το κοινωνικό σύνολο, φυλάσσοντας  "Θερμοπύλες", για να αισθανόμαστε όλοι εμείς ασφαλείς.

Σας ευχαριστούμε και η σκέψη μας πάντα μαζί σας