Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Έπεσε έξω'' στις
καταιγίδες της Ραφήνας
η κ. Σούζη;


Ήταν από τις σπάνιες φορές (και ευτυχώς) που η τηλεοπτική μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη ''πέφτει έξω".

Παρ ότι καμία εξειδικευμένη ιστοσελίδα πρόγνωσης καιρού - ακόμη και αυτή την ώρα 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής 6 Μαίου - δεν δείχνει καταιγίδες αύριο στην Αθήνα το Skaikairos.gr επιμένει για ισχυρές καταιγίδες έως και την Τετάρτη! Αν αλλάξει η πρόγνωση από ώρα σε ώρα, όπως έγινε σήμερα με τη Ραφήνα και γενικότερα την ανατολική Αττική αυτό είναι θέμα της ιστοσελίδας και της ενημέρωσης που δίνει.

Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν γύρω στις 8 το Skaikairos.gr έδινε πρόγνωση για καταιγίδες στη Ραφήνα από εκείνη την ώρα έως και την Τετάρτη με ένα ''άνοιγμα'' του καιρού την Τρίτη. Τελικά μόνο μία πρόσκαιρη δυνατή βροχή έπεσε γύρω στα μεσάνυχτα και τίποτε άλλο! Την Κυριακή το πρωί η ιστοσελίδα που προφανώς ενημερώνεται από την κ. Σούζη είχε αλλάξει πρόγνωση και έδινε καταιγίδα έως το μεσημέρι (κάτι που επίσης δεν συνέβη), ισχυρή βροχόπτωση τη Δευτέρα, ασθενή βροχή την Τρίτη και συννεφιά την Τετάρτη! Καμία σχέση δηλαδή η πρόγνωση καιρού του Σαββάτου το βράδυ με της Κυριακής το πρωί.

Ευτυχώς γιατί όλα πήγαν κατ ευχήν (και με σύμμαχο τον καιρό) στο 7ο μαθητικό φεστιβάλ της Ραφήνας, έως τις 3 το μεσημέρι γιατί μετά έβρεξε, ενώ και ο κόσμος απόλαυσε την Κυριακή για βόλτα, καφέ, φαί ή ψώνια.

Μακάρι να ήταν η τελευταία φορά που οι μετεωρολόγοι δεν ''πέφτουν μέσα'' αν και με τον καιρό και τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανείς...

Ή - δεν αποκλείεται - τελικά η κ. Σούζη να είχε δίκιο στην αρχική πρόγνωση. Τα τερτίπια του καιρού είναι απρόβλεπτα...