iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Η ''γέφυρα των
στεναγμών''' στη
Διασταύρωση Ραφήνας


Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να γνωμοδοτήσει για το ζήτημα της γέφυρας στη Διασταύρωση Ραφήνας που εξήγγειλε το υπουργείο υποδομών ζήτησε ο Δαμιανός Φαφούτης από τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αφού τάχθηκε κατά της υπέργειας διάβασης γιατί θα υποβαθμίσει όπως υποστήριξε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, τόνισε πως μας ενδιαφέρει η πρόοδος και όχι το πορτοφόλι των εργολάβων. Θύμισε μάλιστα πως το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση το 2003 είχε ταχθεί κατά της κατασκευής υπέργειας γέφυρας και ανέφερε το παράδειγμα της πρώτης γέφυρας στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής που γκρεμίστηκε.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς απαντώντας σημείωσε πως ο κ. Φαφούτης βγάζει βιαστικά συμπεράσματα με σαθρό υπόβαθρο. Τόνισε πως ο υπουργός αναφέρθηκε σε υλοποίηση του έργου το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και επισήμανε πως η δημοτική Αρχή έχει αντιρρήσεις για την αερογέφυρα, αλλά το υπουργείο έχει απορρίψει την κατασκευή υπόγειας διέλευσης γιατί έχει τεράστιο κόστος. Δεσμεύτηκε ωστόσο πως όταν έχει τον φάκελο με τα στοιχεία θα τον φέρει στο δημοτικό συμβούλιο.