iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Φοιτητικές εκλογές
παραδοσιακά με πολλά
αποτελέσματα!


Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές της χώρας για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο πλαίσιο των Φοιτητικών Εκλογών που πραγματοποιούνται στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους έως τις 7 το απόγευμα. Για να μπορέσει να συμμετάσχει κάποιος φοιτητής στις Φοιτητικές Εκλογές πρέπει να επιδείξει στην εφορευτική επιτροπή στο τμήμα στο οποίο έχει εγγραφεί τη φοιτητική του ταυτότητα και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Το κλίμα είναι υποτονικό, ενώ συνήθως- το πρωί η προσέλευση των φοιτητών είναι μικρότερη.

Στην ταυτότητα των φοιτητικών εκλογών τα τελευταία χρόνια αναγράφεται νικητής η αποχή ενώ πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εκδίδουν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Δυστυχώς, άλλο ένα ακαδημαϊκό έτος σημαδεύτηκε από την αδυναμία θεσμικής κεντρικής εκπροσώπησης των φοιτητών την οποία προκάλεσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Η στάση τους αυτή δικαιώνει για άλλη μια φορά τις θέσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και καθιστά ακόμα πιο αναγκαίες τις μεταρρυθμίσεις που ζητάμε επίμονα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη .