iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

''Δέχομαι απειλές
και εκβιασμούς''
λέει ο Κ. Μώρος


Ένα εξαιρετικά σοβαρό σε περιεχόμενο Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου και ακολούθησε ''πόλεμος'' ανακοινώσεων.

Ο Κωνσταντίνος Μώρος κάνει λόγο για απειλές και εκβιασμούς που δέχεται, χωρίς να διευκρινίζει από ποιούς. Ωστόσο η αρχική επισήμανση του κ. Μώρου προκαλεί αίσθηση και ερωτήματα, καθώς απευθύνεται επί λέει "προς κυρίους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας rpn.gr και άλλους ενδιαφερόμενους".

Στο αμιγώς ενημερωτικό σκέλος του Δελτίου Τύπου ο κ. Μώρος διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθεί η ευταξία και η ευπρέπεια στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όσον αφορά το χωροταξικό πρόβλημα που υπήρχε με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. ''Θα τηρηθεί η νομιμότητα" είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου του Δ.Σ.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή.

Προς κύριους ιδιοκτήτες διαδικτυακής ιστοσελίδας www.rpn.gr και άλλους ενδιαφερόμενους.

Σας ενημερώνουμε ότι από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έχω υποχρέωση να εφαρμόζω τον κανονισμό λειτουργίας του, εξασφαλίζοντας με δημοκρατικό τρόπο την εύρυθμη λειτουργία και την παρουσία των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης.

Τα παραπάνω εντάσσονται στο πλαίσιο αποκλειστικής αρμοδιότητας του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι των εκάστοτε Δημάρχων όπως συνειδητά αναφέρεστε για "μικροπολιτικά" οφέλη.

Κατόπιν αιτήσεως που δέχτηκε το Προεδρείο του Δ.Σ. του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, για να υπάρξει μια ευταξία και διευκόλυνση της ενημέρωσης των πολιτών, ανακοινώθηκε ότι θα οριστεί συγκεκριμένος χώρος εντός της αίθουσας συνεδρίασης, όπου θα συγκεντρώνονται οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης καθώς και θα ζητηθούν τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα ή τη σχέση τους με τα μέσα αυτά και κυρίως να εξαλειφθεί το φαινόμενο, ώστε στα έδρανα των Δημοτικών Συμβούλων να παρευρίσκονται αποκλειστικά και μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η απάντηση του rpn.gr

- Αν το www.rpn.gr και η παρουσία του Κυριάκου Μαϊόπουλου και του Δημήτρη Αντωνάκου εμπόδιζε την εύρυθμη και κατά δημοκρατικό τρόπο λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου,

- Αν το www.rpn.gr και η παρουσία του Κυριάκου Μαϊόπουλου και του Δημήτρη Αντωνάκου εμπόδιζε την ευταξία και τη διευκόλυνση της ενημέρωσης των πολιτών 

- Αν το www.rpn.gr και ο Κυριάκος Μαϊόπουλος και ο Δημήτρης Αντωνάκος κατέλαβαν τα έδρανα των δημοτικών συμβούλων 

- Αν το www.rpn.gr και η παρουσία του Κυριάκου Μαϊόπουλου και του Δημήτρη Αντωνάκου, εμπόδισαν τον ορθό και νόμιμο τρόπο της ενημέρωσης των πολιτών 

θα είχαν νόημα όλα όσα γράφετε κύριε Πρόεδρε, αλλά ευτυχώς που υπάρχουν και πολίτες και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι εντός της αιθούσης και βγάζουν τα συμπερασματά τους.

ΥΓ Καλό θα ήταν να κοινοποιηθεί και η αίτηση που γράφετε ότι δεχτήκατε....

Και η ανταπάντηση του Κωνσταντίνου Μώρου

Ο ορισμός συγκεκριμένου χώρου εντός της αιθούσης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης δεν σημαίνει εξοστρακισμός (εξοστρακισμός = εξορία), γιατί όλοι μπορούν να παρευρίσκονται εντός της αιθούσης χωρίς κάποιοι να έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Οπότε  τα περί απαγόρευσης που αναφέρεστε, δεν έχουν κανένα νόημα.

Υ.Γ. Η αίτηση έχει πρωτοκολληθεί και βρίσκεται στη διάθεση όποιου τη ζητήσει από τη γραμματεία του δήμου.

 

 

 

Οι λεκτικές απειλές και οι εκβιασμοί που δέχτηκα, δεν πρόκειται να αποτελέσουν τροχοπέδη -όπως ελπίζουν κάποιοι- στην εφαρμογή της εύρυθμης λειτουργίας του οργάνου που Προεδρεύω και παρακαλώ όλους να αφήσουν το θεσμό του Προέδρου έξω από την μικροπολιτική αντιπαράθεση και τα πρόσωπα που θέλουν να προωθήσουν κάποιοι για τους δικούς τους σκοπούς.

Η ενημέρωση των δημοτών θα πρέπει να γίνεται με τον ορθό και νόμιμο τρόπο που προβλέπουν οι διαδικασίες και ως Πρόεδρος οφείλω θεσμικά να προστατεύσω τον ρόλο μου.

Η ευταξία σε μία ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί καθ' οποιονδήποτε να θεωρηθεί εξοστρακισμός και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην εύρυθμη λειτουργία του οργάνου που έχω την τιμή να Προεδρεύω.