Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κραυγή αγωνίας των
αστυνομικών στο
Τμήμα Αλλοδαπών


Για τριτοκοσμικές συνθήκες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής κάνουν λόγο αστυνομικοί, που ζητούν να γίνουν ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε εκεί και τα στελέχη της σοκαρίστηκαν από τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά τόσο οι συνάδελφοί τους, όσο και οι κρατούμενοι, επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι ο χώρος δεν πληρεί τις προϋποθέσεις, δεν υπήρχε σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης παρά μόνο 6 πυροσβεστήρες που δεν είχαν ελεγχθεί ποτέ, όπως και ότι από το 2016 δεν έχει εγκριθεί κανένα κονδύλι για τη συντήρηση του κτιρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την πρόσφατη επίσκεψή μας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από εξέγερση κρατουμένων και το σοκ που υπεστήκαμε από τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά συνάδελφοι και κρατούμενοι, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε στην Ηγεσία τα εξής:

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής υπηρετούν οργανικά 997 αστυνομικοί, πραγματική όμως δύναμη είναι 816. Πάρα πολλοί συνάδελφοι που ανήκουν στην Υπηρεσία παραμένουν αποσπασμένοι πέραν του εξαμήνου σε Διευθύνσεις της Περιφέρειας.

Σε καθημερινή βάση το Αλλοδαπών βοηθάει με επιπλέον δύναμη, ανάγκες του Μεταγωγών που ουδέποτε έχει ενισχυθεί, παρά τις συνεχείς παραινέσεις μας και κάθε είδος μέτρα τάξης (γήπεδα, πορείες κ.λ.π.)

Εδώ και τρία χρόνια, με την ανοχή της Ηγεσίας, τα κρατητήρια του Αλλοδαπών που είναι κατά τα προβλεπόμενα προσωρινά, μετατράπηκαν σε ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου. Ο χώρος προφανώς δεν πληρεί τις προϋποθέσεις και η κατάληξη όλης αυτής της προχειρότητας ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε. Καταγγέλλουμε επίσης ότι δεν υπήρχε σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης παρά μόνο 6 πυροσβεστήρες οι οποίοι δεν είχαν ποτέ ελεγχθεί.

Από το 2016 δεν έχει εγκριθεί κανένα κονδύλι για τη συντήρηση του κτιρίου.

Όλα τα παραπάνω μαζί με τον υπέρογκο αριθμό ατόμων στα κατά τα άλλα προσωρινά κρατητήρια οδήγησαν στο παρολίγον τραγικό συμβάν.

Φυσική και Πολιτική Ηγεσία έχουν ευθύνη να δουν την πραγματικότητα, να σταματήσουν να βάζουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, να πουν την αλήθεια ότι το πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού επιβάρυνε στο μεγαλύτερο ποσοστό του την ΕΛ.ΑΣ και τους υπηρετούντες σε αυτήν και να δώσουν άμεσα λύσεις.