Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί ''κατέβηκε'' το
έγγραφο Βασιλόπουλου
από το rpn.gr


''Προφητικές'' ήταν οι τελευταίες λέξεις του ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr για το πολύκροτο θέμα της ηλεκτροδότησης στην Τ.Ο. της Ν.Δ. Ραφήνας Πικερμίου, ότι ''έχει πολύ ψωμί ακόμη''. 

Δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα ναι μεν ευγενικό σε λέξεις αλλά ταυτοχρόνως και αυστηρό σε ύφος από τον κ. Δημήτρη Αντωνάκο, επιχειρηματία της ιστοσελίδας rpn.gr, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για δύο λόγους ζητώντας να επανορθώσουμε ... "αποκαθιστώντας" τις ''ανακρίβειες''. 

Πρώτον. Μας ενημέρωσε ότι δεν είναι (!) μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τ.Ο της Ν.Δ. καθώς δεν έχει συγκληθεί ακόμη σε Σώμα και αυτό θα γίνει απόψε στις 7. Συνεπώς κατά την αποψή του δεν έπρεπε να αναφέρουμε ότι είναι μέλος του ΔΣ. Στην ερωτησή μας αν αυτό που γράψαμε ήταν προσβλητικό, ντρέπεται ή είναι κρυφή αυτή η ιδιοτητά του απάντησε "φυσικά όχι" αλλά επέμεινε ότι δεν έπρεπε να αναφερθεί δημοσίως. Για λόγους συνεπώς κοινωνικής ευγένειας, καλής ''γειτονίας'' αλλά και σεβόμενοι την επιθυμία του λόγω παλαιότερης συνεργασίας αναφέρουμε ότι ο κ. Αντωνάκος απόψε στις 7 θα αναλάβει τον τομέα ευθύνης που θα του ανατεθεί από την Τ.Ο της Ν.Δ. ως μέλος του Δ.Σ.

Δεύτερον. Μας έκανε ευγενική παρατήρηση, ότι θα έπρεπε να του τηλεφωνήσουμε προτού αναφέρουμε την είδηση ότι ''κατέβηκε'' άρον άρον το έγγραφο του Ανδρέα Βασιλόπουλου, ώστε ταυτοχρόνως να γράψουμε και τον λόγο που κατέβηκε. Και αυτό θα το κάνουμε όχι τόσο για να ''κάνουμε το χατίρι'' στον κ. Αντωνάκο αλλά γιατί κατά τη μικρή δημοσιογραφική εμπειρία μας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο λόγος που ''κατέβηκε''. Ο κ. Αντωνάκος αυτολεξεί μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι το έγγραφο του το έστειλε όντως ο κ. Βασιλόπουλος επειδή είναι στέλεχος (ο κ. Αντωνάκος) της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εν αγνοία του αναρτήθηκε από τη συντακτική ομάδα rpn.gr. Σε διευκρινιστική ερώτηση πως είναι δυνατόν ένας συντάκτης από τη ''συντακτική ομάδα'' να ανεβάζει ένα τόσο σοβαρό έγγραφο εν αγνοία του επικεφαλής της ιστοσελίδας η απάντηση ήταν ότι ''τελικά κατέβηκε''.

Ελπίζουμε να μη δεχτούμε άλλο τηλεφώνημα για το ίδιο ζήτημα και με την ευκαιρία ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αντωνάκο για τα κολακευτικά σχόλια περί της δημοσιογραφικής μας πορείας και των σημαντικών περγαμηνών που όπως είπε επί λέξει τη συνοδεύουν. Αν μας επιτρέπει πάντως με το θάρρος της πολύχρονης γνωριμίας, στο μέλλον θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τον έλεγχο των αναρτήσεων είτε άρθρων, είτε ρεπορτάζ, είτε εγγράφων τρίτων. Γιατί ''οι καιροί ου μενετοί''...