Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Πυξίδα'' για ήπιες
συνεδριάσεις με
αφορμή τα παιδιά;


Ο δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος να λέει την αλήθεια.
Έχει καθήκον ορισμένες φορές να εκφράζει και την αποψή του, επωμιζόμενος φυσικά και την ευθύνη.
Ήταν μία από τις σπάνιες φορές τους τελευταίους μήνες στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου που οι δύο ισχυροί άνδρες, ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς και ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανός Φαφούτης άρθρωσαν εξαιρετικό πολιτικό λόγο. Χωρίς εξάρσεις και χαρακτηρισμούς. Χωρίς δημιουργία εντυπώσεων και πυροδότηση έντασης. Η αποψή μας έχει να κάνει αποκλειστικά με το προ ημερησίας διατάξεως θέμα για την τροφοδοσία των νηπιαγωγείων.
Αρχικά ο δήμαρχος. Όπως σχεδόν πάντα άριστος γνώστης των θεμάτων, καλά διαβασμένος, ετοιμόλογος, ψύχραιμος και κατατοπιστικός. Όσο για κάποιους βερμπαλισμούς δεν λείπουν από κανέναν πολιτικό σε αυτή τη χώρα οπότε παραβλέπονται. 
Και τώρα ο κ. Φαφούτης, ο οποίος εμφανίστηκε με ένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με πρόσφατες συνεδριάσεις. Μας άφησε θετική εντύπωση η επί λέξει τοποθετησή του σε ήπιους τόνους (είμαστε της παλιάς σχολής και δεν έχουμε κάμερες, οπότε γράφουμε και οι αναγνώστες διαβάζουν αντί να ακούνε).
"Θα μπορούσατε κ. δήμαρχε με μία λέξη, ''ατυχήσαμε'' να είχαμε προχωρήσει παρακάτω. Ατυχήσαμε στην τελευταία απ ευθείας διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει λόγος να δικαιολογείτε τα πάντα και είναι ανθρωπίνως αδύνατο να έχουν όλοι την ίδια άποψη με εσάς. Αν το καταλάβετε αυτό θα δείτε πώς θα περνάνε τα θέματα που είναι για το καλό της κοινωνίας".
Και η ''σφραγίδα" στην ήπια αντιπαράθεση μπήκε με την χαμογελαστή ανταπάντηση του κ. Μπουρνούς "δέχομαι την πρόσκληση του κ. Φαφούτη. Ατυχήσατε ως δημοτικό συμβούλιο που επιλέξατε αυτόν τον ανάδοχο!".
Για την ιστορία ο προηγούμενος φούρνος που είχε αναλάβει με απόφαση δημοτικού συμβουλίου την τροφοδοσία των νηπιαγωγείων πτώχευσε λίγες ημέρες μετά την υπογραφή αναδοχής!
Ο κ. Φαφούτης υπερψήφισε για τη νέα αναδοχή, σημειώνοντας πάντως ότι "θα πρέπει να υπάρχει προσοχή για να μην επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο. Κανείς δεν θέλει να μείνουν χωρίς τροφοδοσία τα παιδιά ούτε μία ώρα".
 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ