Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαγκουρίλος. Ψήνει
γουρνοπούλα 70 χρόνια
και κοτόπουλο 30


Ήταν το 1987, πάνε 31 χρόνια από τότε, όταν άνοιξε στην οδό Πρωτέως το κατάστημα ''Μαγκουρίλος''.

Ειδικότητα το κοτόπουλο. Κοτοσουβλάκα, κοτομπιφτέκια και κατόπουλο σούβλας. Όσοι έχουν φάει όλα αυτά τα χρόνια - και είναι χιλιάδες - έχουν να λένε για την αγνή γεύση και το ψήσιμο του Τάκη. Ευγενής, περιποιητικός και χαμογελαστός μαζί με τη συζυγό του κρατάνε την οικογενειακή επιχείρηση που κοσμεί τη Ραφήνα. Το μενού περιλαμβάνει και πατάτες φούρνου με την μοναδική μουστάρδα που έχει ένα επτασφράγιστο μυστικό. 

Τα τελευταία χρόνια ο ''Μαγκουρίλος'' πρόσθεσε και γουρνοπούλα. Προσέξτε δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Γουρνοπούλα τη λέει, με παραδοσιακή συνταγή και ψήσιμο όπως ο παππούς Μαγκουρίλος που του κληρονόμησε το...σήμα κατατεθέν. Κάθε Κυριακή λαχταριστή γουρνοπούλα με πέτσα τραγανή που μπορεί να σε στείλει στον Παράδεισο της γεύσης. Η φωτογραφία απεικονίζει τον παππού τη δεκαετία του 1950 στην Καλαμάτα να ψήνει με την παραδοσιακή άσπρη ποδιά τη γουρνοπούλα.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Ραφηνιώτης ή και από τις πέριξ περιοχές που δεν έχει γνωρίσει ακόμη τις κοτονοστιμιές του Μαγκουρίλου. Κι αν όχι ας το κάνει από σήμερα!

ΦΩΤΟ Αρχείο Τάκη Μαγκουρίλου