Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δαμιανός Φαφούτης:
Αισθάνομαι υπάλληλος
και όχι σύμβουλος!


Αίσθηση προκάλεσε μια ατάκα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ραφήνας Πικερμίου στην τελευταία συνεδρίαση.

Ο Δαμιανός Φαφούτης είπε "αισθάνομαι δημοτικός υπάλληλος και όχι δημοτικός σύμβουλος"! Αφορμή η ερωτησή του σχετικά με το αν προτίθεται ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που είναι και υπεύθυνος για τις συνεδριάσεις να γίνονται όχι κάθε εβδομάδα, αλλά και να αρχίζουν νωρίτερα από τις 9. Είμαστε ο μόνος δήμος στη χώρα που συνεδριάζει κάθε εβδομάδα υποστήριξε ο κ. Φαφούτης, προσθέτοντας ότι άλλοι δήμοι συνεδριάζουν ακόμη και μία φορά τον μήνα και παράγουν σημαντικό έργο. Ο κ. Φαφούτης έφερε ως παράδειγμα την εν εξελίξει συνεδρίαση που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε 15 λεπτά, ενώ υπογράμμισε το πρόβλημα με κάποιες συνεδριάσεις που ολοκληρώνονται αργά τη νύχτα και το πρωί υπάρχει η εργασία του καθενός. Γνωρίζω και πολίτες είπε που θέλουν να έρθουν να παρακολουθήσουν αλλά το 9 είναι προβληματικό.

Απαντώντας ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς σημείωσε πως δεν συμφωνεί με την άποψη του κ. Φαφούτη, γιατί όπως είπε για παράδειγμα σήμερα υπήρχαν τέσσερα θέματα με ανελαστική ημερομηνία ψήφισης λόγω διαδικασιών.

Πάντως επειδή το θέμα φαίνεται να απασχολεί αρκετούς συμβούλους δεν αποκλείεται κατ αρχήν οι συνεδριάσεις από τον Σεπτέμβριο να μεταφερθούν τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 8 και μισή ενώ ενδέχεται (το λέμε με κάθε επιφύλαξη) να εξεταστεί και το θέμα της εβδομαδιαίας συνεδρίασης.

Ούτως ή άλλως οι μονίμως απόντες δημοτικοί σύμβουλοι συνεχίζουν την απαράδεκτη τακτική τους να αγνοούν τόσο το Σώμα όσο και την κοινωνία που τους ψήφισε ή ακόμη χειρότερα να έρχονται ''για τα μάτια'' ένα τέταρτο και μετά να φεύγουν επιδεικτικά...

''Το φίδι από την τρύπα'' το βγάζουν συγκεκριμένοι από την αντιπολίτευση...