iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Duo Greci στον
σύλλογο φίλων της
μουσικής Ραφήνας


Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο Ωδείο Μακτζώρτζ στη Ραφήνα (Ευβοϊκού 35) με ελεύθερη είσοδο ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Ραφήνας παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Duo Greci σε έργα Μπαχ, Παγκανίνι, Γκρανάδος, Ιμπέρ, Πιατσόλα και Μάνου Χατζιδάκι για βιολί και κιθάρα.

Το σύνολο Duo Greci αποτελούν ο βιολιστής Αλέξανδρος Ιακώβου και ο κιθαρίστας Ανδρέας Χαλκιάς.

Ο Αλέξανδρος Ιακώβου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε βιολί στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, στην τάξη του Σπύρου Στεργίου. Έχει συνεργαστεί με τον Ορφέα Περίδη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Μανώλη Ρασούλη, τη Νένα Βενετσάνου, τον Πάνο Κατσιμίχα, τον Διονύση Τσακνή, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Βασίλη Καζούλη, τον Νίκο Ζιώγα, τη Λιζέτα καλημέρη, τον Δημήτρη Μπάση και πολλούς άλλους. Έχει συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις πολλών τραγουδιών της ελληνικής δισκογραφίας ενώ το 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Κάτι καινούργιο απ’ τα παλιά». Εργάζεται ως καθηγητής βιολιού στο Εθνικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής και στη Μουσική Σχολή «Ηχοσύνθεση» Παλλήνης.

Ο Ανδρέας Χαλκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής στην τάξη της Μαρίας Αναγνωστοπούλου από όπου πήρε το πτυχίο του. Συνέχισε σπουδές κιθάρας με τον Ευάγγελο Μπουντούνη απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του. Εργάζεται ως καθηγητής κιθάρας στο Ωδείο Μακτζώρτζ, στο Εθνικό Ωδείο Αγίας παρασκευής και στη Μουσική Σχολή «Μουσική Παιδεία» Μαρκοπούλου.