iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Στον τέταρτο μήνα
φυλάκισης σήμερα
οι Έλληνες στρατιωτικοί


Παντελώς αυθαίρετη και παράνομη» χαρακτηρίζει την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εδώ και τρεις μήνες στις τουρκικές φυλακές, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας.

«Συμπληρώθηκαν τρεις ολόκληροι μήνες από τη στιγμή που οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί εκτελώντας την υπηρεσία τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Ορεστιάδας, συνελήφθησαν από την Τουρκική χωροφυλακή και οδηγήθηκαν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Κατά τους τούρκικους ισχυρισμούς, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί φέρονται να εισήλθαν εντός του τουρκικού εδάφους, χωρίς, όμως, μέχρι και σήμερα να τους έχει απαγγελθεί κάποια σαφής κατηγορία, η οποία να δικαιολογεί την παρατεινόμενη κράτησή τους.

Η κράτησή τους είναι παντελώς αυθαίρετη και παράνομη, καθώς η ανακοίνωση της κατηγορίας στο άτομο που κρατείται για οποιοδήποτε λόγο απαιτεί την ελάχιστη επιταγή, που επιβάλλεται από πληθώρα Διεθνών Συμβάσεων και Συνθηκών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δικαιοσύνης όλων των ευνομούμενων κρατών, που διέπεται από την αρχή του κράτους δικαίου.