Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι νέοι Δασικοί
Χάρτες το
φθινόπωρο του 2018


Από το 2014 έχουν κατατεθεί στην Κτηματολόγιο Α.Ε. μελέτες οριοθέτησης από έγκριτη ομάδα μελετητών Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.

Οι μελέτες αυτές επικαιροποιήθηκαν το 2016 και επαναϋποβλήθηκαν, όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία, στην Εταιρεία Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Ελλάδος Α.Ε. μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όπως τονίζεται σε Δελτίο Τύπου του Ανδρέα Βασιλόπουλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Θερινή Διαμονή» Πέτρος Σαντ, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης», έχουν διοργανώσει δύο κεντρικές ενημερωτικές παρουσιάσεις που αφορούσαν την Δασική Νομοθεσία, την διαδικασία εκπόνησης μελέτης και ανάρτησης Δασικών Χαρτών, τις τρείς κατηγορίες περιγραμμάτων οικισμών (πορτοκαλί – κίτρινο – ιώδες) τις υποχρεώσεις των πολιτών, ανά περίπτωση, σχετικά με την υποβολή ή μη, αντίρρησης κατά του Δασικού Χάρτη, τις προβλεπόμενες προθεσμίες – δικαιολογητικά, καθώς και τα Συνταγματικά προαπαιτούμενα για την οριστική λύση του προβλήματος. Όσα αναφέρθηκαν στις παραπάνω παρουσιάσεις παραμένουν απολύτως σε ισχύ, με νέα ημερομηνία ανάρτησης από το αρμόδιο Υπουργείο το Φθινόπωρο του 2018.