iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Β. Μπουρνούς: Περιηγητής
φωτορεπόρτερ
ο κ. Βασιλόπουλος


Διάβασα με έκπληξη στο διαδίκτυο τις όψιμες "προεκλογικές ανησυχίες" του κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου για τις παιδικές χαρές που βρίσκονται πράγματι σε οικτρή κατάσταση συνολικά στο δήμο μας και οι οποίες βέβαια μας παρέδωσαν στην κατάσταση αυτή από τις προηγούμενες διοικήσεις, τονίζει σε δελτίο Τύπου ο Βαγγέλης Μπουρνούς.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου σημειώνει ότι η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και πιστοποίησής τους και το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, από τέσσερις πηγές χρηματοδότησης οι οποίες είναι Πράσινο Ταμείο, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II,Ιδίους Πόρους και χορηγίες και το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι στοχεύει εντός του 2018 να .κάνει παρεμβάσεις σε 10 τουλάχιστον παιδικές χαρές.

Η σημερινή αναφορά του κ. Βασιλόπουλου η οποία αφορά την παιδική χαρά δίπλα στην εκκλησία της Αναλήψεως στη Διασταύρωση, για την οποία έχουμε ανακοινώσει στους φορείς ότι μέχρι το Σάββατο 9 Ιουνίου θα έχει γίνει αντικατάσταση των επικίνδυνων κατασκευών από νέες πιστοποιημένες δημιουργεί απορίες ως προς την ωφέλειά της τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπου έχει λυθεί το θέμα..

Παραμένει απορίας άξιον λοιπόν τι ωφελεί η ανακοίνωσή του περί του θέματος.

Να προλάβει τάχα να έχει τα πρωτεία και να δείξει ότι  δήθεν λειτουργούμε ως δημοτική αρχή υπό το βάρος των υποδείξεων του; Πλανάται πλάνην οικτρά.

Προφανώς δεν μπορεί να γίνει πουθενά πιστευτός γιατί η αντικατάσταση και η παραγγελία οργάνων παιδικών χαρών  απαιτούν χρόνο και προγραμματισμό και δεν προκύπτουν ως αποτέλεσμα φωτορεπορτάζ μικροπολιτικής προσέγγισης, αφού ο προγραμματισμός ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης παρέμβασης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 9 Ιουνίου.

Προγραμματίσουμε ως δημοτική αρχή τη λύση προβλημάτων πολύ πριν τις φωτογραφικές  "επισημάνσεις" του κ. Βασιλόπουλου και κάποιων άλλων συνοδοιπόρων του.

Η συνεισφορά του στην πόλη ελπίζουμε να μην εξαντληθεί στο φωτογραφικό και συγγραφικό του έργο.

Πληροφορούμε τους πολίτες ότι ήδη έχει γίνει παρέμβαση στην Παιδική Χαρά του Πάρκου Καραμανλή, ενώ έχει δρομολογηθεί πλην της παρέμβασης στην παιδική χαρά στη Διασταύρωση εντός Ιουνίου να παραδοθεί πιστοποιημένη η παιδική χαρά  στην οδό Καβουνίδου στη Ραφήνα με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, καθώς επίσης και η παιδική χαρά στην πλατεία Πικερμίου.

Συγχρόνως σε συνεργασία με τους συλλόγους "Αγία Τριάδα" και Βγένα" έχουν παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους στα Περιβολάκια και στη Βγένα αντίστοιχα δυο ακόμα σύγχρονες παιδικές χαρές που βρίσκονται σε χώρους ιδιοκτησίας τους.

Μέριμνά μας είναι συνεχώς να βελτιώνουμε και να "προσθέτουμε" σε υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες μας.

Κατά τα λοιπά αφήνουμε τον περιηγητή κ. Βασιλόπουλο στη μοναχική του "φωτο-καταγγελτική" πορεία καταλήγει ο κ. Μπουρνούς.