iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Διαμαρτυρία της
iselida.gr με
''κάτω τα μολύβια''


Ακριβώς 24 ώρες συμπληρώθηκαν από μιά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου, η οποία έμελλε να γραφτεί με μελανά γράμματα στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Επαγγελματίας δημοσιογράφος μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών δέχθηκε απρόκλητη χυδαία λεκτική επίθεση από δημοτικό σύμβουλο, πέραν πάσης λογικής και με καταφανή σκοπό την ηθική εξοντωσή του, αλλά και τη φίμωση της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr. 
Το αδιανόητο και κατακριτέο είναι πως δεν αντέδρασε ούτε ένας από το προεδρείο και δυστυχώς ούτε ένας από τους παριστάμενους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, οι οποίοι παρακολουθούσαν απαθείς τον οχετό συκοφαντιών. Μάλιστα ο κύριος σύμβουλος βρήκε και έμμεσο υποστηρικτή, έναν ετερόκλητο σύμμαχο στο πρόσωπο υψηλά ιστάμενου αυτοδιοικητικού στελέχους. Το οποίο με ένα ατυχέστατο παράδειγμα για την ΕΡΤ και τη βουλή, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όσον αφορά την ισότιμη μεταχείριση των εκπροσώπων του Τύπου στην αίθουσα. 
Δεν νομίζουμε να περίμενε κανείς να αντιδράσουμε με υψηλούς τόνους, επιθετικό ύφος, αλλά και καταγγελίες εκεί όπου θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε σε άλλο επίπεδο το αναμφισβήτητο δίκιο μας.
Θα αρκεστούμε σε κάτι που δεν μας συμφέρει, αλλά καταδεικνύει την αγανάκτηση που νιώθουμε. Που γίναμε βορά σε ανυπόστατες παραληρηματικές αιτιάσεις, χωρίς να αντιδράσει κανένας παράγοντας. Ίσως όμως και να βόλευε κάποιους στο δημοτικό συμβούλιο, που βλέπουν στη φιλοσοφία μας μια αληθινά ανεξάρτητη δημοσιογραφία, με εντιμότητα και συνέπεια.
Ούτως ή άλλως ήδη έχουμε θέσει προ των ευθυνών τους τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Μώρο, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανό Φαφούτη, αλλά και κάθε έναν ξεχωριστά τους δημοτικούς συμβούλους.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για 24 ώρες δεν θα ανεβάσουμε καμία είδηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr. Λυπούμαστε πραγματικά που δεν θα μπορέσουμε να σας ενημερώσουμε αν συμβεί κάτι σημαντικό. Θα χάσουμε επισκεψιμότητα και θα στρέψουμε αναγνώστες σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα, το γνωρίζουμε. 
Αλλά τι αξία έχουν λίγα ή πολλά κλικ μπροστά στην αξιοπρέπεια; Για εμάς καμία!