iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Νέα πυρά του
Β. Μπουρνούς για
το πάρκο Καραμανλή


Δικαίωμά σας να γράφετε ότι θέλετε είναι η χαρακτηριστική αποστροφή απάντησης του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς στο δελτίο Τύπου του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Βασιλόπουλου που ανάρτησε πρώτη πριν από λίγη ώρα η ιστοσελίδα rpn.gr.

Η αλήθεια είναι ότι ο δήμος στηρίζει τα έργα που κάνει και το Πάρκο συνολικά ως εγκατάσταση που εμπεριέχει το δημοτικό ακίνητο του αναψυκτηρίου. Επιτέλους παραδίδεται πάλι λειτουργικό στους πολίτες, ενώ οι προηγούμενες διοικήσεις το είχαν εγκαταλείψει και είχαν απομειώσει την αξία του, που είναι δημοσία - δημοτική περιουσία Ο δήμος στηρίζει συνολικά την προσπάθεια επιχειρηματιών άνευ ανταλλαγμάτων, ενώ κάποιοι άλλοι που γνωρίζετε καλά αναζητούν ανταλλάγματα. Τέτοιες χάρες δεν κάνουμε. Ανήκουν στις περασμένες εποχές που αναπολείτε, αλλά οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλήρως τι συμβαίνει και δεν θα επιτρέψουν τέτοιες "επαναφορές".

Το δελτίο Τύπου του κ. Βασιλόπουλου

Η Δημοτική Αρχή, η ΔΕΑΑΠ και ο ΔΟΠΑΠ είναι ανεπίτρεπτο να στηρίζουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, όπως πρόσφατα έκαναν υπέρ του αναψυκτηρίου στο Πάρκο Καραμανλή. Τέτοια παιχνίδια δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στις υπόλοιπες επιχειρήσεις εστίαση και εύκολα μπορούν να μεταφραστούν σε σκοπιμότητες, να αφήσουν περιθώρια σκέψεων για κρυφή συνεργασία μεταξύ της διοίκησης του Δήμου και του επιχειρηματία, αλλά το σοβαρότερο να αποσταθεροποιήσουν την ήδη πληγήσα τοπική οικονομία. Συγκεκριμένα:

Α) Ο Δήμος «καλεί τους πολίτες στο αναψυκτήριο» και «προσφέρει» τη φιλαρμονική

Αποτελεί σοβαρότατο και ασυγχώρητο λάθος, η κοινή ανακοίνωση-πρόσκληση που εξέδωσαν στις 07 Ιουνίου και η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«… την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 20.00 καλούμε  όλους τους πολίτες του δήμου  να χαρούμε μαζί το νέο ανακαινισμένο χώρο του πάρκου, συγχρόνως με την επανέναρξη λειτουργίας του χώρου του αναψυκτηρίου…»

Την ανακοίνωση αυτή, δυστυχώς, βλέπουμε να πλαισιώνουν και στοχευμένες ενέργειες, όπως η αφίσα που τοποθετεί το σήμα του Δήμου δίπλα στο σήμα της ιδιωτικής επιχείρησης, η οποία καλεί τον κόσμο σε «εγκαίνια στο Πάρκο Καραμανλή» και όχι σε «εγκαίνια στο Αναψυκτήριο», αλλά και η παρουσία στην όλη εκδήλωση της φιλαρμονικής του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Β) Ποια είναι η «επιτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία»;

Επίσης θέλουμε να διευκρινίσουμε στον κόσμο τι συνέβη στην«επιτυχημένη», κατά την ανακοίνωση του Δήμου,  διαγωνιστική διαδικασία για την μίσθωση του αναψυκτηρίου, διαδικασία που επικρίθηκε έντονα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο λόγος ήταν ότι και τις δύο φορές ο ανοικτός διαγωνισμός ήταν άγονος (κανένας ενδιαφερόμενος), ενώ στη συνέχεια το αναψυκτήριο δόθηκε με «απευθείας συμφωνία» και «όρους που καθόριζε το διοικητικό συμβούλιο», όρους μάλιστα διαφορετικούς της αρχικής προκήρυξης.

Το έγγραφο της απόφασης είναι αναρτημένο στη Διαύγεια (ΑΔΑ: ΨΗΗΕΟΕΛ4-ΣΡΓ) και αναφέρει:

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος ενημερώνει το σώμα ότι σύμφωνα με τα υπ.αριθμ πρωτ. 03/18-04-2018 , 05/27-04-2018 πρακτικά δημοπρασίας για την εκμίσθωση του κτιριακού συγκροτήματος του αναψυκτηρίου στο Πάρκο Καραμανλή και της επαναληπτικής διαδικασίας αντίστοιχα , τα οποία έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο «Διαύγεια» οι δύο δημοπρασίες κατέστησαν άγονες, αφού δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος.

Κατά συνέπεια σύμφωνα με τις διατάξεις α) του Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81), β) του Ν.3852/2010, γ) του Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06), αν και η δεύτερη δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το διοικητικό συμβούλιο.

…….

Εξουσιοδοτεί την Δ/νουσα Σύμβουλο όπως υπογράψει την μισθωτήρια σύμβαση , η οποία θα περιλαμβάνει τους ανωτέρω περιγραφόμενους όρους με συμβαλλόμενους την ΔΕΑΑΠ –ΜΑΕ και τον κύριο Ευάγγελο Μάρη του Ιωάννη.

Με την παραπάνω απόφαση συμφώνησαν τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΑΑΠ: Β. Μπέκα, Βλ. Καϊσερλόγλου,  Θ. Σαραντίδης και Χρ. Τσεμπέρης.

Αυτά γιατί πρέπει να γνωρίζουν όλοι τι θεωρείται από την Δημοτική Αρχή «επιτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία».