iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Τραγική ειρωνεία
για τον Παύλο
Γιαννακόπουλο...


Σημαδιακή είναι τελικά η 10η Ιουνίου για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, που έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα.

Πριν ακριβώς 47 χρόνια, στις 10 Ιουνίου του 1971, ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας. 

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του θανάτου του, ο ιστότοπος leoforos.gr έγραψε το παρακάτω κείμενο:

 «Ημέρα... Παύλου Γιαννακόπουλου!

Ο μεγαλύτερος παράγοντας του Παναθηναϊκού εντάχθηκε επίσημα σαν σήμερα το 1971 στις τάξεις του Συλλόγου που λατρεύει από μικρό παιδί και την έχει υποστηρίξει με όλη του την αγάπη ως οπαδός, παράγοντας και ιστορικός πρόεδρος.

Το μικρόβιο της παναθηναϊκής τρέλας το κόλλησε, από τον πατέρα του τον Δημήτρη ο οποίος τον έπαιρνε συχνά στο γήπεδο μαζί με τα αδέρφια του. Άλλωστε σε παλιότερη συνέντευξη του ο κύριος Παύλος είχε εξιστορήσει «Ήμουν 10 χρονών. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου με έπαιρνε από το χέρι και με πήγαινε στο γήπεδο. Του λέγαμε με τα αδέρφια: «ό,τι θέλεις υπό την προϋπόθεση να μας πας στο γήπεδο την Κυριακή”…»

Από τις αρχές της δεκαετία του 60΄ ο κύριος Παύλος παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην ομάδα και είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει καταγεγραμμένη σε βίντεο η παρουσία του στις 19 Νοεμβρίου 1961 σε ματς με την ΑΕΚ.

Πάντως λίγες ημέρες μετά τον άθλο του Γουέμπλεϊ μπαίνει για πρώτη φορά στο Δ.Σ.

Η εξέλιξη του είναι ταχύτατη και περίπου τρία χρόνια αργότερα αναλαμβάνει χρέη γενικού γραμματέα. Την σεζόν 1974-75 ο Παύλος Γιαννακόπουλος βρίσκεται στη διοίκηση του «Παναθηναϊκού Συναγερμού» του οποίου ηγείται ο Αντώνης Μαντζαβελάκης.

Στις 25 Μαΐου 1976, ο Παύλος Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει πόστο γενικού αρχηγού και α’ αντιπροέδρου, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα διατελέσει και γενικός γραμματέας.

Η ενασχόληση του με τον Παναθηναϊκό είναι …ασταμάτητη και το 1987 (μέχρι το 1997) ανέλαβε τα ερασιτεχνικά τμήματα ξεκινώντας παράλληλα το χτίσιμο του μπασκετικού Παναθηναϊκού μαζί με τα αδέρφια του.

Όταν ο ίδιος καλείται να μιλήσει για τη προσφορά του στον σύλλογο, δεν του αρέσει να λέει πολλά και αρκείται στο ότι «Όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει ξεχωριστές στιγμές στον Παναθηναϊκό, τον σύλλογο που αγαπώ και υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις»

Αν και ο ίδιος έχει παραδώσει το «τιμόνι» στον γιο του Δημήτρη, εντούτοις δεν σταματάει ποτέ να ασχολείται με τα κοινά του συλλόγου και να παραμένει ένας «αιώνια πιστός», ο οποίος έχει ακολουθήσει την ομάδα του σε πολλά σπουδαία γεγονότα και επιτυχίες!

Τεράστιος και απέναντι στους αντιπάλους του!

Το Σεπτέμβριο του 2015 ελήφθη απόφαση από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για μετονομασία του κλειστού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε γήπεδο "Παύλος Γιαννακόπουλος", το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί τη σφραγίδα που έχει βάλει συνολικά στον σύλλογο, αλλά και στη Μάνα του Λόχου, αποτελώντας τον πνευματικό πατέρα του Παναθηναϊκού, σε όλα τα επίπεδα! 
 
Στη φωτό με τον γιό του Δημήτρη