Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Β. Μπουρνούς
για την
ασφάλεια (βίντεο)


Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της υψηλής εγκληματικότητας –αν και τα πράγματα δείχνουν καλύτερα από ότι στο παρελθόν –επισημαίνει ότι «το αίσθημα ασφάλειας είναι αυτό που δύσκολα επανέρχεται όταν παραβιαστεί η οικεία» και χαιρετίζει το «Διώνη alert», θεωρώντας ότι βοηθάει τις Αρχές να αστυνομεύσουν καλύτερα την πόλη του. Παράλληλα, ο ίδιος αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία που μπορεί να βοηθήσει προς την ίδια κατεύθυνση, όχι μόνο για την πρόληψη, αλλά και για τη διαλεύκανση των αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος έχει υποβάλλει πρόταση σχεδίου προς την Τροχαία επέκτασης των καμερών ασφαλείας σε κεντρικά δημοτικά δίκτυα, και κυρίως στις εισόδους του οικισμού της Διώνης. Οι κάμερες θα καταγράφουν τις κινήσεις των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται από τον οικισμό, ώστε οι πληροφορίες αυτές να επεξεργάζονται εκ των υστέρων, κατά την έρευνα κάποιου περιστατικού διάρρηξης, από την αστυνομία.

«Το μέτρο αυτό μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη δράση διάφορων συμμοριών που δρουν στην περιοχή, αφού όποιος μπαίνει ή βγαίνει από την πόλη θα είναι γνωστός –εφόσον χρειαστεί- στην αστυνομία» επισημαίνει ο Ευάγγελος Μπουρνούς στο zougla.gr, σημειώνοντας ότι ο Δήμος διατίθεται να καλύψει τα έξοδα των καμερών.

ΠΗΓΗ: zougla.gr