iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση των εκδοτών
διαδικτύου με την
ΕΣΗΕΑ για δεοντολογία


Συνάντηση με την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησε το προεδρείο της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου. 

Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης, η ΕΣΗΕΑ αναγνωρίζοντας τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, που δημιουργούν οι πρακτικές των πολυεθνικών κολοσσών στο χώρο του διαδικτύου, πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών για συλλογή χρημάτων από διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων.

Επίσης αναγνώρισε τα προβλήματα βιωσιμότητας σε μια περίοδο οξύτατης κρίσης και δεσμεύτηκε να προωθήσει τη μείωση του ΦΠΑ στις ελληνικές ιστοσελίδες.

Συμμεριζόμενη την αγωνία για την αντιμετώπιση της λογοκλοπής και της καταπολέμησης των Fake News, δεσμεύτηκε ακόμα για κοινή δράση και εναρμόνιση του κώδικα δεοντολογίας.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης θέματα επί των εργασιακών με κοινό στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την προσφυγή της ΕΝΕΔ, ενάντια στον Κανονισμό Είσπραξης Εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ, σημειώθηκε διάσταση απόψεων, όχι ως προς την ανάγκη διάσωσης, αλλά ως προς τον τρόπο.

Η ΕΝ.Ε.Δ εκπροσωπεί τις εκδοτικές εταιρείες πρωτογενούς ψηφιακού περιεχομένου στην Ελλάδα. Έχει σαν κύριους στόχους την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς του Διαδικτύου καθώς και την προβολή και προστασία του πρωτογενούς περιεχομένου και των δημιουργών αυτού.