Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Πατούλης σε
Π. Σκουρλέτη στη
βουλή: ''ντροπή σου''


Επεισοδιακή ήταν για ακόμη μια φορά η παρουσία του Γιώργου Πατούλη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητά το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Κλεισθένη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητούσε επιτακτικά  από τον υπουργό εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη περισσότερα χρήματα και προσωπικό για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο υπουργός Εσωτερικών τον κάλεσε να απαντήσει αν είναι υπέρ του ένα προς πέντε όσον  άφορα τις  προσλήψεις στους δήμους, που  είπε όπως είναι η θέση της αντιπολίτευσης, ή υπέρ του ένα προς ένα που είναι και η θέση της κυβέρνησης. Μάλιστα  ο κ. Σκουρλέτης σε υψηλούς τόνους είπε  ότι ο κ.  Πατούλης ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ χρησιμοποιεί τα χρήματα των δήμων για να οργανώσει αντικυβερνητικη προπαγάνδα κατά του Κλεισθένη ύψους 300.000 ευρώ 

Αυτό προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Γιώργου Πατούλη,  ο  όποιος άρχισε να φωνάζει «είστε λαϊκιστής κύριε υπουργέ, ντροπή σας ντροπή σας κύριε».
Μάταια η πρόεδρος της επιτροπής Γιώτα Κοζομπόλη προσπαθούσε να συγκρατήσει τον κ. Πατούλη. Εκείνος συνέχισε να φωνάζει στον ενικό στο Πανό Σκουρλέτη «ντροπή σου, ντροπή σου».  Μάλιστα επιτέθηκε και κατά της κ.Κοζομπόλη λέγοντας «είναι  υπουργός σας,  είναι  δικός σας  καταλαβαίνω, αλλά συγκρατήστε τον.» 

Σε έντονους τόνους όμως απαντούσε από την πλευρά του και ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης: «Να ξέρετε ότι  οι 300.000 ευρώ είναι χρήματα του  ελληνικού λαού, δεν είναι δικά σας χρήματα για να κάνετε προσωπική προπαγάνδα. Εδώ δεν είναι δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου είναι Βουλή και να την σέβεστε. Κάνεις προεκλογική εκστρατεία με τα λεφτά του Δήμου, κάνεις προσωπική προπαγάνδα»