Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Ω τι κόσμος μπαμπά''
στη Ραφήνα
την Τρίτη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου μέσα από την έμπειρη θεατρική του ομάδα και μετά από σειρά θεατρικών παραστάσεων παρουσιάζει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο το έργο του Κώστα Μουρσελά «Ω! Τι κόσμος μπαμπά», την Τρίτη 17 Ιουλίου στις 9 και μισή το βράδυ στον Προαύλιο χώρο Γυμνασίου- Λυκείου στη Ραφήνα.
Σαρκαστική και ανθρώπινη, η εμβληματική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά, 44 χρόνια μετά από την αθηναϊκή πρεμιέρα της, είναι ένα έργο γραμμένο σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας μα εξακολουθεί να παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο, και για το περιεχόμενο του, αλλά και για την μοντέρνα γραφή του.
Ο έμμεσος τρόπος που θίγει τα πράγματα, ο σουρεαλισμός των χαρακτήρων και των καταστάσεων, σε συνδυασμό με την οξύτατη κοινωνική σάτιρα και κριτική, επιτρέπει στο κείμενο να διατηρεί την φρεσκάδα, την αμεσότητα και την επικαιρότητά του. 
Η σύγχρονη οπτική της παράστασης, η μοντέρνα εικαστική προσέγγιση και η αφαίρεση των όποιων χρονικών δυσαναλογιών με την εποχή που γράφτηκε, κάνουν το έργο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.
Είσοδος: Ελεύθερη