iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

''Βλέπει'' δημαρχία
στην Αθήνα
ο Κ. Μπακογιάννης;


Για πρώτη φορά ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο του Δήμου Αθηναίων, τόνισε όμως πως αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει τη σωστή στιγμή.

Μιλώντας στον Δημήτρη Τάκη (Παραπολιτικά 901 fm) ξεκίνησε με το αυτονόητο. Ότι είναι περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, τον έχουν τιμήσει 160.000 άνθρωποι με την ψήφο τους και οφείλει αυτό να το ανταποδώσει μέχρι τέλους. Ωστόσο, στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι συζητάνε το όνομα μου για το Δήμο Αθηναίων, δεν σας κρύβω ότι είναι τιμή αυτό, το σκέφτομαι, δεν μπορώ να πω ότι δεν το σκέφτομαι όμως ξέρω πάρα πολύ καλά πως η Αθήνα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση και αυτή είναι μια αποφαση την οποία θα την πάρω τη σωστή στιγμή και προφανώς θα την ανακοινώσω. Μέχρι τότε όμως θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω που είναι η δουλειά μου».

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θα έχει κομματική σφραγίδα (προφανώς της ΝΔ) ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τον δήμο τής πρωτεύουσας. Και απάντησε:

«Ο καθένας μας έχει ένα στίγμα πάντα επιζητώ τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία. Πάντα προσπαθώ να χτίζω ομάδες οι οποίες να υπερβαίνουν κόμματα και ιδεολογίες. Ομάδες οι οποίες να απευθύνονται σε όλο τον κόσμο και πάντα δίνω μια μάχη να κρατάμε τα κόμματα μακριά από την αυτοδιοίκηση. Ο καθένας μας είναι αυτό που είναι, δεν έχει κανένα νόημα να κρυβόμαστε και αυτά τα λέω με τη γνώση του πως έχω πορευτεί όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι της άποψης ότι μπορεί στις εθνικές εκλογές να ψηφίζουμε διαφορετικά αλλά μπορούμε κάλλιστα στις αυτοδιοικητικές εκλογές να είμαστε μπετόν και αυτό είναι και η μαγεία της αυτοδιοίκησης. Δεν εκλέγει κανείς κομματάρχη, περιφερειάρχη και δήμαρχο εκλέγει και θα πρέπει αυτό να το θυμόμαστε πάρα πολύ καλά και να μη παρασυρόμαστε».

ΠΗΓΗ aixmi.gr