Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμαρχος Μεγαρέων:
Η φωτιά θα σταματήσει
στη θάλασσα!


Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στις 12 μεσημέρι σε δύσβατο σημείο στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή της Κινέτας.
Η πυρκαγιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς έφθασε σε σπίτια, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος, ενώ στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επτά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και τρία ελικόπτερα. Παράλληλα, καθ' οδόν βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα από την επαρχία για ενίσχυση των δυνάμεων. 

Η πυρκαγιά έχει λάβει διαστάσεις κυρίως στο βόρειο τμήμα της Κινέτας και συγκεκριμένα στις περιοχές Μαρούλα, Γαλήνη, Πανόραμα. Κάτοικοι με λάστιχα, μάνικες και ό,τι άλλα μέσα διαθέτουν συνδράμουν στην πυρόσβεση, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

«Μου είπαν πως η φωτιά ξεκίνησε από σπινθήρες σε καλώδια της ΔΕΗ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης μιλώντας στο zοugla.gr. O κ. Σταμούλης κάνει λόγο για ένα πολύ δύσκολο μέτωπο, τονίζοντας πως, εάν οι καιρικές συνθήκες συνεχιστούν, η φωτιά θα σβήσει στη θάλασσα. 

ΠΗΓΗ zougla.gr