Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πέτρος Φιλίππου
για το έγγραφο
εκκένωσης


«Σαφώς υπάρχουν πολιτικά ζητήματα. Θα έπρεπε να έχουμε πιο πολλά αεροπλάνα, πιο πολλά πυροσβεστικά οχήματα, καλύτερο εξοπλισμό για τους ανθρώπους που παλεύουν με τη φωτιά τους πυροσβέστες», τόνισε ο Πέτρος Φιλίππου Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.

«Η Περιφέρεια και η Πολιτική Προστασία γνώση έχουν από την πρώτη στιγμή των συμβάντων γιατί είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και με την Πυροσβεστική», σημείωσε μιλώντας στον «Αθήνα 9.84».
 

«Σαφώς υπάρχουν πολιτικά ζητήματα. Θα έπρεπε να έχουμε πιο πολλά αεροπλάνα, πιο πολλά πυροσβεστικά οχήματα και καλύτερο εξοπλισμό για τους ανθρώπους που παλεύουν με τη φωτιά, τους πυροσβέστες. Οφείλω βέβαια να σημειώσω ότι δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο συμβάν».

Έγγραφο εκκένωσης δεν μπορούσε να υπάρχει μέσα σε δευτερόλεπτα – Πρακτικά δεν γινόταν

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής για το συντονισμό τόνισε: «Έγγραφο εκκένωσης δεν μπορούσε να υπάρχει. Ποιος θα μπορούσε να το κάνει μέσα σε δευτερόλεπτα; Μιλάμε για ένα συντονισμό κατά βάση προφορικό. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα. Η πρόσκληση για το συντονιστικό βγήκε γύρω στις 18:30 -18:45. Οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής ήταν στο Πεδίο. Συνεδριάζεις την ώρα του συμβάντος και βλέπεις τι κάνεις από δω και πέρα. Αν υπήρχε δυνατότητα το συντονιστικό να γίνει στις 17:15 θα γινόταν και δε θα δώσεις μια ώρα προθεσμία στον άλλο για να έρθει από εκεί που βρίσκεται; Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτό πρακτικά δεν γινόταν».