iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Αρνείται η κ. Δούρου
περιφερειακό συμβούλιο
για τις φωτιές


Την άμεση σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου με μόνο θέμα τον απολογισμό της τραγωδίας στην Ανατολική Αττικής ζητούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Όμως τα αιτήματα δεν αποδέχεται η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και απορρίπτει τα σχετικά αιτήματα.

Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΙ η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα, η απάντηση που πήρε τόσο η δική της παράταξη όσο και του κυρίου Σγουρού για τους λόγους που δεν γίνεται δεκτό το αίτημα για την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι ότι απουσιάζουν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης σε διακοπές.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας καταγγέλλει ότι η πυροσβεστική την ημέρα της πυρκαγιάς είχε αποδεσμεύσει από την περιοχή της ανατολικής αττικής και της Νέας Μάκρης δέκα πυροσβεστικά και τα είχε στείλει στη Κινέτα.

Από την πλευρά του ο πρώην γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας καθηγητής Δημήτρης Παπανικολάου ανέφερε ότι έχει διαλυθεί πλέον το κέντρο συντονισμού της Γραμματείας πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την εκκένωση της περιοχής.