Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφανής ''ήρωας''
και ο γιατρός
Κωνσταντίνος Μώρος


Δύο εβδομάδες μετά τον πύρινο Αρμαγεδδώνα σε Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι και η ζωή δειλά δειλά προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της μέσα από τον θρήνο για τους 91 (μέχρι στιγμής) νεκρούς, την αγωνία για τους εγκαυματίες στην εντατική, το πένθος για τα σκυλάκια και γατάκια (αλλά και όλα τα ζωντανά) που χάθηκαν στη φωτιά και το σοκ από τα καμμένα σπίτια και περιουσίες.

Ήδη από προχθές η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr αναδεικνύει τους ήρωες εθελοντές, κυρίως τα παιδάκια που έτρεξαν να βοηθήσουν με όλο τους το είναι, αλλά και τους πολίτες ή τους αυτοδιοικητικούς και φορείς και ομάδες (με προεξάρχουσα τη Rfina runners)που έδειξαν εμπράκτως αλληλεγγύη.

Δεν θα αδικήσουμε κανέναν γιατί ζούμε λεπτό προς λεπτό από την πρώτη στιγμή τον όλεθρο που απείλησε τη ζωή μας. Στις ουρές, στην αγωνία, στα γρανάζια του κρατικού μηχανισμού που ευτυχώς αυτή τη φορά είχε καλά αντανακλαστικά, αλλά και στις δομές υποστήριξης με είδη πρώτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου και μαιευτήρας Κωνσταντίνος Μώρος ανέλαβε από το πρώτο βράδυ τον συντονισμό της ιατρικής περίθαλψης, της επάρκειας φαρμάκων και ιατρικού υλικού και οτιδήποτε είχε σχέση με την υγεία των ανθρώπων που επλήγησαν.

Συνεργάστηκε άψογα με το κέντρο υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου και τον προεδρό τους Νικήτα Κανάκη και επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία. Τα κατάφερε στον πιο κρίσιμο ίσως τομέα αυτών των εφιαλτικών ημερών για τη Ραφήνα. Μακάρι να ήταν η πρώτη και τελευταία φορά...