iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Αίτημα αντιπολίτευσης
για συνεδρίαση
του δ. συμβουλίου


Με πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανού Φαφούτη και τη σύμφωνη γνώμη των επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργου Χριστόπουλου και Ανδρέα Βασιλόπουλου αλλά και των ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων Αμαλίας Τόκα και Χαράλαμπου Ζαφειρόπουλου, αιτούνται την σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου με την συλλογή υπογραφών άνω του ενός τρίτου των μελών του δημοτικού συμβουλίου για την Πέμπτη 9 Αυγούστου. 

Η επιστολή προς τον Κωνσταντίνο Μώρο


Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
 
Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι συνέπειες από την τραγωδία που συνέβη στο τόπο μας είναι ανυπολόγιστες. Η σύμπνοια και συνεργασία από όλες τις παρατάξεις και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου επιβάλλεται και πρέπει να είναι σε συνεχή βάση και με συγκεκριμένο πλάνο. Είναι ώρα να γίνει καταγραφή των πεπραγμένων μέχρι σήμερα και σχεδιασμός των επόμενων ενεργειών με στόχους και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

Ζητούμε την σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου για την Πέμπτη 9 Αυγούστου και ώρα 19.00 μ.μ για τα παρακάτω θέματα :

1. Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης για τις διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων – επιδομάτων στους πυρόπληκτους του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.
2. Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης περί των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου. Ποιες οι πηγές – φορείς δωρεών, πλάνο αξιοποίησης τους προς όφελος των πληγέντων από την πυρκαγιά. Κατάρτιση διαδικασιών διαφάνειας στις αναθέσεις έργων, τεχνικών παρεμβάσεων και απευθείας καταβολής επιδομάτων – βοηθημάτων.
3. Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης περί απογραφής των αγαθών που διανεμήθηκαν στους πυροπαθείς και πλάνο αξιοποίησης των αγαθών που υπάρχουν και πρόκειται να διανεμηθούν.
4. Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης λειτουργίας προγράμματος εθελοντών Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Αριθμός ενεργών εθελοντών, πλάνο αξιοποίησης τους, εξασφάλιση πόρων λειτουργίας του θεσμού και σίτισης του.
5. Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης περί προόδου αποκοπής, συλλογής και υλοτόμησης καμένων δέντρων, αξιοποίηση υλοτομίας για αντιπλημμυρικά έργα και πλάνο άμεσων παρεμβάσεων αποφυγής πλημμυρών.
6. Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης περί αποκατάστασης σχολείων και δημόσιων δομών που επλήγησαν από τη τραγωδία της 23ης Ιουλίου. Ε.Π.ΑΛ Ραφήνας, 2ο Δημοτικό και 2ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας, 3ο Δημοτικό και 3ο νηπιαγωγείο Ραφήνας, 1ος Παιδικός σταθμός Ραφήνας και σχολεία Ειδικής Αγωγής Ραφήνας στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Ραφήνας.
7. Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης περί στέγασης πληγέντων πυροπαθών κατοίκων. Πρόοδο αποκατάστασης ρεύματος, υδροδότησης και επικοινωνιών σε σπίτια που υπέστησαν καταστροφές των δικτύων. Πλάνο εξασφάλισης στέγης για τους άστεγους πληγέντες.
8. Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης περί συνδρομής καθαρισμού των εσωτερικών χώρων των σπιτιών που υπέστησαν ολική ή μερική καταστροφή (απομάκρυνση από μπάζα, καμένες οικοσκευές και έπιπλα).
9. Άλλα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των οικισμών που επλήγησαν.

Κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο να αποδοθεί άμεσα και λειτουργική η αίθουσα διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων στο σώμα. Δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιείται η συνεδρίαση των 27 μελών του συμβουλίου στο γραφείο Δημάρχου. Άλλωστε οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες και ανοιχτές στους Δημότες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εξάλλου οι δομές βοήθειας των πληγέντων λειτουργούν στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου.
 
Με εκτίμηση
Οι δημοτικοί σύμβουλοι :
 
Δαμιανός Φαφούτης
Θανάσης Αδαμόπουλος
Κώστας Ξυντάρας
Σίσυ Κατσούδα
Πόπη Στέφου
Γιώργος Χριστόπουλος
Γιώργος Γιάννακας
Ανδρέας Βασιλόπουλος
Αμαλία Τόκα
Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος