Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όσα ειπώθηκαν
στο έκτακτο
δημοτικό συμβούλιο


Συνεδριάζει την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου με κεντρικό θέμα όπως αναμένεται την επόμενη ημέρα της φονικής πυρκαγιάς.

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι έντονη όπως διεφάνη και από την αποψινή έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία πριν ξεκινήσει τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς ανακοίνωσε τη χορηγία τριών μεγάλων εταιριών που θα αναλάβουν την ανοικοδόμηση δομών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές όπως για παράδειγμα τα ειδικά σχολεία, ενώ προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση του πλήρους καταλόγου όλων όσοι βοήθησαν. ''Από ένα σακουλάκι ρύζι έως μία χορηγία χιλιάδων ευρώ" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις αιτιάσεις ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου τον κατηγόρησε για μικροπολιτική σημειώνοντας ότι θα έρθει η ώρα για περισσότερες απαντήσεις. Τόνισε επίσης ότι η αίθουσα συνεδριάσεων είναι δεσμευμένη έως τον 15αύγουστο για ανάγκες των εθελοντών που παρέχουν βοήθεια στους πληγέντες. Επανέλαβε πως ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο βρίσκεται σε μία διαρκή συνεδρίαση κάθε βράδυ στις 10 στο γραφείο δημάρχου για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανός Φαφούτης υποστήριξε πως αυτό δεν είναι θεσμικό αλλά θυμίζει παρέα και ζήτησε καθημερινή ενημέρωση από τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία θα πρέπει όπως είπε να πληροφορεί ο δήμος για την πορεία των αποζημιώσεων και κάθε είδους παροχής προς τους πυρόπληκτους της περιοχής.

Ο Γιώργος Χριστόπουλος αναφέρθηκε στη βοήθεια που προσέφερε από την πρώτη στιγμή, και εξακολουθεί, σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη από τις ιατρικές γνώσεις του, όπως και ο Μάκης Βουδούρης στον τομέα της ψυχολογικής υποστήριξης από δίκτυο ειδικών.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος σημείωσε πως θα αναφερθεί λεπτομερώς την Πέμπτη για την εποπτεία που είχε στη φαρμακευτική επάρκεια και διανομή, υπογραμμίζοντας πως ο τομές του λειτούργησε άρτια.

Τέλος ο Ανδρέας Βασιλόπουλος καυτηρίασε την καθυστερημένη όπως είπε ενημέρωση για τη συνεδρίαση