iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Περιφέρεια και
Πυροσβεστική ερευνά
ο εισαγγελέας


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την άσκηση διώξεων για την τραγωδία της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, που κόστισε τη ζωή 94 ανθρώπων, με τον μέχρι στιγμής τραγικό απολογισμό.

Η εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη για τυχόν ποινικές ευθύνες και στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις οι πρώτοι ύποπτοι, για εγκληματικές παραλείψεις και πράξεις. Οι ύποπτοι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια τελούμενη διά παραλείψεως, έκθεση σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος.

Στο στόχαστρο μπαίνουν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες από τα όσα προκύπτουν από τις μέχρι τώρα καταθέσεις. Οι ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν τον Σεπτέμβριο, με ονοματεπώνυμα και όχι κατά παντός υπευθύνου.

Το ζητούμενο βέβαια κατά την εκτιμησή μας είναι κυρίως να μην ''κουκουλωθεί'' πίσω από μία ή δύο διώξεις η εθνική τραγωδία. Αλλά να διορθωθούν οι διαχρονικές αμέλειες και ατασθαλίες. Οι παρανομίες στον αιγιαλό, οι ανύπαρκτοι δρόμοι, η καταπάτηση δασών και τα δεκάδες θέματα που οδήγησαν στην 23η Ιουλίου. Μη ρίξει η κυβέρνηση ''στάχτη στα μάτια'' αλλά να διορθώσει όλον τον ''χάρτη'' της ανατολικής Αττικής.