Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η διαδικασία για
την κατεδάφιση των
''κόκκινων'' σπιτιών


Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ο έλεγχος των κτιρίων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τις διμελείς επιτροπές, που πραγματοποίησαν τις πρώτες αυτοψίες, ως «κόκκινα» μετά τη φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Τα κλιμάκια των τριμελών επιτροπών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κατόπιν αυτοψίας αποφαίνονται εάν τα κτίρια αυτά μπορούν να επισκευαστούν ή πρέπει να κατεδαφιστούν.
Για τα κτίρια για τα οποία εκδίδεται Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου  ενημερώνονται τηλεφωνικά οι ιδιοκτήτες, για τη δυνατότητα κατεδάφισης από το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών των πληγέντων κτιρίων, αδαπάνως για τους πολίτες.

Ήδη ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των κτιρίων για τα οποία έχουν εκδοθεί τα ΠΑΕΕΚ και τους αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τόσο τα κείμενα των απαιτούμενων Υπεύθυνων Δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής, όσο και φωτοτυπία του εκδοθέντος ΠΑΕΕΚ.

Οι Υ.Δ. υποβάλλονται στα γραφεία της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., επί της οδού Κόνιαρη 43- 3ος όροφος-, 11471, Αθήνα (πλησίον Αρείου Πάγου) ή κατόπιν συνεννόησης στα γραφεία Συντονισμού των Μηχανικών της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Κινέτα.

Επιπλέον ενημερώνουμε τους πολίτες των πληγεισών περιοχών πως ήδη το Υπουργείο έχει προχωρήσει στην εξεύρεση πιστοποιημένων συνεργείων εντοπισμού και απομάκρυνσης αμιάντου και μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινούν και οι αντίστοιχοι έλεγχοι και οι απομακρύνσεις επικίνδυνων υλικών.

Οι Υ.Δ. υποβάλλονται στα γραφεία της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., επί της οδού Κόνιαρη 43- 3 ος όροφος-, 11471, Αθήνα (πλησίον Αρείου Πάγου) ή κατόπιν συνεννόησης στα γραφεία Συντονισμού των Μηχανικών της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Ραφήνα. Επιπλέον ενημερώνουμε τους πολίτες των πληγεισών περιοχών πως από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι αντίστοιχοι έλεγχοι και οι απομακρύνσεις των επικίνδυνων υλικών (αμίαντος), καθώς και νεότερες αναλυτικές ανακοινώσεις όπου θα ορίζεται μία ημέρα την εβδομάδα η περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων από τις πληγείσες κατοικίες.

 



Πηγή: Η διαδικασία για την κατεδάφιση των «κόκκινων» σπιτιών στην Ανατολική Αττική | iefimerida.gr