iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Έρχεται η Αυγουστιάτικη
πανσέληνος. Ετοιμάζεται
η Αττική


Σήμα κατατεθέν της θερινής περιόδου και δη του πιο ζεστού μήνα του έτους, η αυγουστιάτικη πανσέληνος ετοιμάζεται να φωτίσει ειδυλλιακά τον αθηναϊκό ουρανό και να δώσει παραπάνω αφορμές για βραδινές εξόδους. 

Με σημείο αναφοράς τις 26 Αυγούστου, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία σε όλη την επικράτεια ανοίγουν ελεύθερα τις πόρτες τους εκτός ωραρίου και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον ολόγιομο δορυφόρο με εκδηλώσεις πολιτισμού, προσελκύοντας χιλιάδες κόσμου. 
Στην πόλη μας, το μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και στήνει ένα αισθαντικό ταξίδι-αφιέρωμα στις σημαντικότερες συνθέσεις του ελληνικού κινηματογράφου, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα και την οργάνωση του ΟΠΑΝΔΑ (9 μ.μ.). Από την άλλη, το Εθνικό Αρχαιολογικό της πόλης διοργανώνει μία πολυσυλλεκτική βραδιά με θέατρο, αφηγήσεις και μουσική (8 μ.μ.) όσο το Νομισματικό μουσείο φιλοξενεί στον κήπο του το μουσικό event «La luna», με τους Μάριαν Γεωργίου και Αδάμ Τσαρούχη στα πλήκτρα, τον Ηλία Αργυρόπουλου και τον Δημήτρη Καραγιάννη στο σαξόφωνο (9 μ.μ.).

 

Με τη σειρά του το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 26 του μηνός κορυφώνει το σύντομο residency των Action Hero, των δύο δυναμικών περφόρμερ από το Μπρίστολ που συλλέγουν τραγούδια αγάπης από όλη την Ευρώπη με το project Oh Europa, με ένα open air party κάτω από την πανσέληνο, υπό τις μουσικές του Dj the Dreamer. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ οι Ninos du Brasil, εκπρόσωποι της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής, θα κάνουν μια από τις σπάνιες ζωντανές –μαξιμαλιστικές και ταυτόχρονα απόκοσμες– εμφανίσεις τους με ήχους, θορύβους, ηλεκτρονική μουσική, ρυθμούς batucada και samba, old school, techno κά.