Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ως το βράδυ η
αποκατάσταση της
ΔΕΗ στην Ύδρα


Στο σκοτάδι παραμένει η Ύδρα, μετά το μπλακ άουτ που προκλήθηκε στο νησί τα ξημερώματα της Κυριακής, και το οποίο έχει έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα σε κατοίκους, καταστηματάρχες αλλά και στον τουρισμό του νησιού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, τόνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ τον ενημέρωσε ότι δεν είναι γνωστή ακόμη η περιοχή της βλάβης, ούτε από τι προκλήθηκε. Τα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης δεν αντιμετωπίζουν πάντως βλάβη. Ο κ. Κουκουδάκης σημείωσε πως το «στοίχημα» είναι νωρίς το απόγευμα να έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα στο νησί.

Ανέφερε επίσης ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, και αρκετοί αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες ότι την Κυριακή σημειώθηκαν διαπληκτισμοί στο Λιμάνι της Ύδρας με τουρίστες να επιθυμούν να επισπεύσουν την αναχώρηση τους από το νησί.

Στην Ύδρα μεταφέρονται με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού δυο μεγάλες γεννήτριες προκειμένου να αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Το νησί αντιμετωπίζει και πρόβλημα με το νερό, καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε μια υδροφόρα.

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εισηγήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.