Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δωρεά του
''Σταύρος Νιάρχος''
στη Σχολή Ευελπίδων


Νέα δωρεά προς τις Ενοπλες Δυνάμεις, αυτή τη φορά ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε πρόσφατα το ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Προορισμός της δωρεάς είναι η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και σκοπός της η ανακαίνιση υποδομών της Σχολής, αλλά και η παρακολούθηση σεμιναρίων και μεταπτυχιακών σπουδών από Έλληνες αξιωματικούς στις ΗΠΑ.

Η νέα δωρεά του ΙΣΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωφελούς δράσης του και στήριξης της ελληνικής κοινωνίας. Γίνεται σε μια χρονιά που η ιστορική ΣΣΕ γιορτάζει την 190η επέτειο από την ίδρυσή της. Το πρόγραμμα αφορά στη συνεργασία για σεμινάρια και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με την σπουδαία Αμερικανική Ακαδημία Στρατού (West Point).

Να σημειωθεί ότι το ΙΣΝ έχει πραγματοποιήσει δωρεά στις Ένοπλες Δυνάμεις ύψους 5 εκατ. ευρώ, για την υποστήριξη αγοράς εξοπλισμού και εργασιών ανακαίνισης και επέκτασης του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Η δωρεά του ΙΣΝ καλύπτει μεταξύ άλλων την αγορά και εγκατάσταση 2 νέων υπερσύγχρονων γραμμικών επιταχυντών.