iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Τι γίνεται με
τα επιδόματα
στους πυροπαθείς?


Σχεδόν ενάμισι μήνα μετά τον πύρινο όλεθρο και χιλιάδες πυροπαθείς δεν έχουν δει τα επιδόματα να μπαίνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πρώτα απ όλα το άμεσο οικονομικό βοήθημα των 586 ευρώ, προσέξτε το άμεσο και προσέξτε το ποσό, αγνοείται! Υπάρχουν εκατοντάδες πυροπαθείς που δεν έχουν εισπράξει το έκτακτο βοήθημα των 5000 ευρώ συν τα 1200 για την κινητή τηλεφωνία, αν και σε περισσότερους από τους μισούς έχει καταβληθεί. Το επίδομα αποκατάστασης οικοσκευής έως 5800 ευρώ δεν έχει εμφανιστεί σε κανέναν, αν και ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί την επόμενη εβδομάδα. Εκκρεμεί ακόμη το ποσό των 200.000 ευρώ (άγνωστο ακόμη ανά δικαιούχο) που θα δοθεί ως ''συμψηφισμός" στους καλοκαιρινούς λογαριασμούς της ΔΕΗ και προέρχεται από τον κουμπαρά της ΚΕΔΕ, καθώς και το επίδομα ενοικίου που ακόμη δεν έχει αρχίσει η κατάθεση αιτήσεων για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Αυτά και βεβαίως ουδείς γνωρίζει τι άλλα χρήματα έχουν δοθεί ως δωρεές ή πόσα άλλα θα δοθούν και αν θα καταλήξουν στους πυροπαθείς. Δεν το γράφουμε με καχυποψία και ''καταγγελτικά'', απλώς το επισημαίνουμε ως υπαρκτό ερώτημα.