iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Για τα υπεραστικά
ΚΤΕΛ δεν
υπάρχουν πυροπαθείς?


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr όπως εξυμνεί τη συμπεριφορά, στάση και δράση πολιτών, επιχειρηματιών και αυτοδιοικητικών στο θέμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, το ίδιο θα στηλιτεύει και όλους όσοι έχουν ανάλγητη ή αδιάφορη θέση απέναντι στους πυροπαθείς.

Μάλιστα του χρόνου το καλοκαίρι (τώρα δεν είναι η ώρα) με έγγραφα ντοκουμέντα, αδιάσειστες αποδείξεις, φωτορεπορτάζ και μαρτυρίες θα αποκαλύψουμε πώς θησαύρισαν και θα εξακολουθούν να θησαυρίζουν σε βάρος απελπισμένων πυρόπληκτων διάφοροι επιτήδειοι στη Ραφήνα. Με κερδοσκοπία, αισχροκέρδεια, εκβιασμούς και ψυχολογική πίεση. Τώρα είναι η ώρα (ακόμα) του πένθους, της σιωπής, αλλά και της ελπίδας.

Ένα θέμα για σήμερα που μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Τα υπεραστικά ΚΤΕΛ της Ραφήνας και του Μαραθώνα των δύο πυρόπληκτων δήμων με τους σχεδόν εκατό νεκρούς και τις χιλιάδες σπίτια και περιουσίες που καταστράφηκαν, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους και οικογένειες, δεν είχαν την ευαισθησία όχι να εκδώσουν μία προσωρινή (έστω έως το τέλος του χρόνου) κάρτα δωρεάν μετακίνησης για τους αποδεδειγμένα πυροπαθείς, αλλά ούτε καν να μειώσουν το εισιτήριο.

Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη δημοσίως αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και δεν το γνωρίζουμε ή τα ΚΤΕΛ έχουν ανακοινώσει ότι θα προβούν σε μία τέτοια στοιχειώδη πράξη αλληλεγγύης. 

Πάντως είναι πολλοί οι πυροπαθείς που δεν διαθέτουν ΙΧ γιατί κάηκε ή δεν είχαν ποτέ και είτε λόγω εργασίας στην Αθήνα, είτε λόγω σπουδών αν είναι φοιτητές είτε λόγω ιατρικών επισκέψεων πληρώνουν κάθε ημέρα πέντε ευρώ (και) για να πηγαινοέρχονται. 

Καλό και ανθρώπινο δεν θα ήταν για λίγους μήνες να μετακινούνται δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο? Ρωτάμε...