iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Β. Μπουρνούς:
''Κάποιοι σπέρνουν
φόβο με φήμες''


Σε Δελτίο Τύπου ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς επισημαίνει:

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών και εν όψει της ενάρξεως της σχολικής περιόδου, επειδή "κυκλοφορούν" φημολογίες και υπάρχει προσπάθεια δημιουργίας φοβικών συνδρόμων για ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τη δημόσια υγεία επιδράσεις από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι, αναφέρουμε τα κάτωθι:
2ο Δημοτικό και 2ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας (Διασταύρωση)
Σχετικά με το χώρο του πρώην γηπέδου που χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης και φιλοξένησε τις πρώτες 30 ημέρες τα κατεστραμμένα οχήματα των πληγέντων περιοχών των δημοτικών κοινοτήτων Ραφήνας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης του δήμου Μαραθώνος:
Αν και τα υπολείμματα των αυτοκινήτων απομακρύνθηκαν και κατευθύνθηκαν προς ανακύκλωση και καθαρίστηκε ο χώρος με μηχανήματα, τα ελάχιστα εναπομείναντα υπολείμματα δημιούργησαν συναισθήματα αβεβαιότητας περί δημόσιας υγιεινής.
Προς αποκατάσταση της αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ιδίως για τα παιδιά τους -αφού ο γειτνιάζων χώρος είναι σχολική μονάδα- μετά από προσωπική μου παρέμβαση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και στο Δημοκρίτειο Ερευνητικό Κέντρο ελήφθησαν με εντολή του Δ/ντή κ. Πλειώνη δείγματα εδάφους και υα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά από 5ημέρο.
Επίσης αύριο 5/9 μηχανήματα του δήμου θα προβούν σε επισταμένη περαιτέρω εκκαθάριση του εδάφους για εξάλειψη υπολειμμάτων καύσεων. 
3ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο Ραφήνας (Κόκκινο Λιμανάκι)
Ο γειτνιάζον χώρος με το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα έχει πλήρως καθαριστεί και η σχολική μονάδα είναι πανέτοιμη για τον αγιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ο γειτονικός χώρος στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου δεν έχει υλοτομηθεί και έχει στοιχεία κατεστραμμένης στέγης αμιάντου σε 4 παλαιά εγκαταλελειμμένα κτίρια και δημιούργησε αδικαιολόγητες φοβίες -γιατί ο αμίαντος δεν ενέχει κίνδυνο αν δεν επέμβει ανθρώπινος παράγοντας - θα αποτελέσει πεδίο επέμβασης πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, ώστε να μην εδραιωθούν αμφιβολίες στους πολίτες.
Με παρέμβασή μας στην αρμόδια διεύθυνση αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών- κατά προτεραιότητα- θα βγουν άδειες κατεδάφισης , απομάκρυνσης αμιάντου, κατεδάφισης και υλοτόμησης της περιοχής .
Όλοι μαζί -κάθε μέρα - παλεύουμε για να ανασυγκροτήσουμε τους οικισμούς και το περιβάλλον που θέλουμε να έχουμε κυρίως για τα παιδιά μας.