iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Β. Μπουρνούς: ''Απαντώ
και δεν είναι
εδώ να ακούσουν''


Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκτός ημερησίας διατάξεως ερωτήσεων και τοποθετήσεων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου.

Πρόσωπο της επικαιρότητας ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αντώνης Παλπατζής ο οποίος την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς απουσίαζε με άδεια και όπως εξήγησε αναχώρησε εσπευσμένα από τη Μεθώνη που βρισκόταν στις 5 το απόγευμα όταν έμαθε για τη φωτιά, αλλά εγκλωβίστηκε πέντε ώρες στον Ισθμό και τελικά έφτασε στη Ραφήνα το επόμενο πρωί. Ζήτησε από τον δήμαρχο να του δώσει εξηγήσεις για απαντησή του σε συνέντευξη στην εφημερίδα polis, ενώ εγκάλεσε και τον ανώνυμο όπως είπε συντάκτη του εντύπου που ''καυτηρίασε'' την απουσία του. Επίσης ζήτησε εξηγήσεις για άρθρο του Δαμιανού Φαφούτη στην εφημερίδα "ανατολική ακτή" στο οποίο αναφέρεται αιχμηρά στην απουσία του. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας διευκρίνισε ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον κ. Παλπατζή, αλλά με τη θεσμική του ιδιότητα επισημαίνοντας ότι γνώριζε πως για πρώτη φορά η πολιτική προστασία το καλοκαίρι είχε προειδοποιήσει για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική και ο κ. Παλπατζής πήρε άδεια.

Κατά τα λοιπά ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς απέδωσε στην ελληνική γραφειοκρατία την απαράδεκτη και απάνθρωπη καθυστέρηση της καταβολής του άμεσου βοηθήματος των 586 ευρώ και των 5.800 ευρώ της οικοσκευής από το υπουργείο εσωτερικών. Εκτίμησε - για άλλη μία φορά - πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουν καταβληθεί. Αναφέρθηκε και στο θέμα της υλοτόμησης που όπως είπε είναι αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου υποδομών και γίνεται τμηματικά. Θεωρώ είπε πως στο Κόκκινο Λιμανάκι θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου και στον Βουτζά που είναι δύσκολη περιοχή ως τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ τα κορμοδέματα για αντιπλημμυρική προστασία θα έχουν μπει ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Φυτεύουμε παντού στους δημόσιους χώρους και του χρόνου τέτοια ημέρα η εικόνα θα είναι καλύτερη. Αν πάνε όλα καλά ο οικισμός θα έχει αναγεννηθεί σε βάθος δύο χρόνων τόνισε ο κ. Μπουρνούς, απεύχοντας να συμβεί το φαινόμενο της Πάρνηθας μετά τον σεισμό που συνήλθε μετά από δέκα χρόνια. Το δασαρχείο θα προβεί σε πράξεις χαρακτηρισμού και αποφύγαμε την αναδάσωση που θα σήμαινε στα εκτός σχεδίου σπίτια τέλος. 

Η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του όμως ήταν "κάποιοι κάνουν ερωτήσεις και όταν απαντώ δεν βρίσκονται στην αίθουσα για να ακούσουν...