iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Με κενά
καθηγητών αρχίζουν
τα σχολεία


Επιστροφή στα θρανία για περίπου ένα εκατομμύριο μαθητές που θα περάσουν σήμερα τις πόρτες από περισσότερα από 10.000 σχολεία δημοτικά γυμνάσια και λύκεια.

Η σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα με το πρώτο κουδούνι που σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι, στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, υπάρχουν σημαντικά κενά στο προσωπικό των σχολείων, παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών και βοηθητικού προσωπικού. Σύμφωνα με τις ομοσπονδίες, τα κενά αγγίζουν τις 7.000 θέσεις. Σχεδόν 2000 από αυτές αφορούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου λείπουν καθηγητές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως φιλόλογοι και μαθηματικοί. Δεν λείπουν όμως και τα ποιοτικά ελλείμματα, που αφορούν μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου και την ελάφρυνση της ύλης. 

Σε μήνυμά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέρεται στο θέμα του bullying, και κάνει έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και τους γονείς σε συστράτευση και εγρήγορση για την αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού.