iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Η αλήθεια
για τις
σχολικές τσάντες


Τελευταία αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο της περιοχής μας που φιλοξενεί επανειλημμένα ανώνυμα και ανακριβή δημοσιεύματα μια νέα τάχα «καταγγελία - ανακάλυψη», που αποτελεί την έσχατη προσπάθεια σπήλωσης μιας τεράστιας επιτυχίας της Δημοτικής Αρχής.

Μιας προσπάθειας που αποτέλεσε μήνυμα ελπίδας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την έμπρακτη απόδειξη των προθέσεων που τέθηκαν και θα τίθενται πάντα στο μέλλον και έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα τις ανάγκες των παιδιών μας.

Όπως σαφώς προκύπτει από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο όμιλος Olympia (μητρική των καταστημάτων Public), η χορηγία αφορούσε τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών. Η ΔΕ Πικερμίου δεν ανήκει σαφέστατα στις πυρόπληκτες περιοχές όπως αυτές έχουν επισήμως οριοθετηθεί, παραταύτα η εταιρεία αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου να χορηγηθεί σχολικό υλικό σε όλα τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτως δημοτικής ενότητας, ενώ όσα παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών φοιτούν στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πικερμίου, έγιναν αποδέκτες της σχολικής χορηγίας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για μια τεράστια χορηγία, για την οποία οφείλουμε ως δημοτική αρχή αλλά και ως κοινωνία απεριόριστη ευγνωμοσύνη στο δίκτυο καταστημάτων Public.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει η χορηγία αυτή πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων, όπως επιχειρούν κάποιοι για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη. Όλους αυτούς, τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών και προχωρούμε μπροστά για την ανασυγκρότηση του τόπου μας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με προτεραιότητα πάντα τα παιδιά μας.

Το Δελτίο Τύπου υπογράφει ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.