Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Μπάχαλο'' με
τους γιατρούς
του ΕΟΠΥΥ


Όμηροι των πειραματισμών της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι οι περίπου 10 εκατ. Ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να είναι ανύπαρκτες και τα όρια της συνταγογράφησης των γιατρών να αυξομειώνονται αιφνιδιαστικά.

Το περίφημο οικοδόμημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τις 238 Τοπικές Μονάδες Υγείας, τους 1.195 γιατρούς των ΤΟΜΥ και τους 2.800 συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που θα προστίθεντο στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των πρώην Πολυιατρείων του ΙΚΑ, κάθε άλλο παρά στέρεα και γερά θεμέλια έχει, ώστε να σηκώσει το βάρος των ασφαλισμένων. Παρά τις συνεχείς και εντατικές από το 2015 μελέτες για τη...στατικότητα, το οικοδόμημα της ΠΦΥ μοιάζει έτοιμο να καταρρεύσει, με σημαντικό «χτύπημα» την κατάργηση των συμβάσεων χιλιάδων ελευθεροεπαγγελματιών παθολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων την 1η Αυγούστου 2018, χωρίς να έχει διασφαλιστεί η κάλυψη του πληθυσμού από γιατρούς του συστήματος υγείας.

Το αποτέλεσμα τουλάχιστον παράδοξο: το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να εγγραφούν στους οικογενειακούς γιατρούς μέσω ανακοινώσεων ή μηνυμάτων που εμφανίζονται στις ιατρικές συνταγές αλλά οικογενειακοί γιατροί δεν υπάρχουν και οι πολίτες επισκέπτονται αναγκαστικά ιδιώτες γιατρούς πληρώνοντας την επίσκεψή τους