Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βοήθημα στους
πυρόπληκτους από
τον Ερυθρό Σταυρό


Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου μετά από επαφές με τον "Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό" σε ενημέρωση που είχε από την Γενική του Γραμματέα του κα Περιμένη και από στελέχη του οργανισμού, σε εφαρμογή υλοποίησης του Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης πυρόπληκτων οικογενειών που οργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές ενημερώνει.

Προτίθεται σε πρώτη φάση να διατεθεί ένα χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας και να καλύψει ως και 1.000 οικογένειες συνολικά σε όλες τις πληγείσες περιοχές με το ποσό των 1500 ευρώ, ανά οικογένεια. Το ποσό αυτό θα μεταφερθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων σε τρεις ισόποσες δόσεις των 500 ευρώ κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Στόχος είναι η συμβολή στην ανάκαμψη των οικογενειών αυτών και η συντομότερη επιστροφή τους σε μια ομαλότερη καθημερινότητα.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται βάσει κριτηρίων ευαλωτότητας που έχουν θέσει όπως χαμηλό εισόδημα, πολύτεκνες οικογένειες, άνεργοι και ηλικιωμένοι.

Η καταγραφή των πληγέντων θα διαρκέσει 2 εβδομάδες με έναρξη από τις 18 Σεπτεμβρίου και λήξη στις 28 Σεπτεμβρίου 2018. από τα κλιμάκια του ΕΕΣ στο χώρο της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στο κτίριο του δημαρχείου Ραφήνας (Αραφηνίδων Αλών 12 -Ραφήνας) κατά τις πρωινές εργάσιμες ώρες γραφείου