Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ανεξάρτητοι
Έλληνες για την
ομιλία Μητσοτάκη


Δελτίο Τύπου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Ραφήνας Πικερμίου το οποίο αναφέρεται στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Δυο μέρες μόλις πέρασαν από τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του και στη «στημένη» συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ 2018, όπου δόθηκε η δυνατότητα για ερωτήσεις μόνο στα φίλια μέσα του, κι η Ελληνική κοινωνία ακόμη να συνέλθει από το σοκ του νεοφιλελεύθερου «Αρμαγεδδώνα» που της ετοιμάζει!

Τι μας «υποσχέθηκε» ο κος Μητσοτάκης;

  1. «Θα πρέπει με θάρρος να διαγράψουμε παλιές οφειλές ώστε να δώσουμε στη φορολογική διοίκηση το χώρο να εστιάσει σε πρόσφατες υποθέσεις». Ποιες είναι οι «πρόσφατες υποθέσεις»; Οι άνθρωποι που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ποιες είναι οι «παλαιές» που θέλει να διαγράψει; Οι οφειλές εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν δημιουργήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά λόμπι των μπαταχτσήδων που τον στηρίζουν!

  2. «Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 30% «οριζόντια» για όλους». Πάμε πάλι... Για όλους το ίδιο. ΚΑΙ για αυτόν που έχει 1 ακίνητο ΚΑΙ για αυτόν που έχει 60 ακίνητα! Τι είχε προηγουμένως ανακοινώσει η κυβέρνηση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ; Μείωση του ΕΝΦΙΑ για 1,2 εκατομμύρια χαμηλές περιουσίες 50% και μεσοσταθμικά για τους υπόλοιπους 30%, σε δυο φάσεις από 1/1/2019 και 1/1/2020. Ποιους μας ανακοίνωσε δηλαδή ότι θέλει να "φτιάξει"; Τους έχοντες εις βάρος των μη εχόντων!

  3. «Θα καταργήσουμε τον υποκατώτατο μισθό». Τα 527€ μικτά δηλαδή, για νέους κάτω των 25 ετών:

  • Που ψήφισε ο ίδιος, άρα αν τότε μας το παρουσίαζε ως "αναγκαίο μέτρο" και τώρα ως δυνατό να ανακληθεί ευθέως παραδέχεται ότι όντως ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν τη χώρα όρθια!

  • Που ήδη ανακοίνωσαν πως καταργούν άμεσα ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τον κατώτατο σταδιακά σε 751€!

  • Που η ίδια η ΝΔ για αυτό τους... επιτέθηκε ότι θα πλήξουν την ανταγωνιστικότητα κι ότι δεν έχουν δικαίωμα με νόμο να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό, τον οποίο «δικαιούται μόνο η "αγορά" να τον ορίζει» με τους «ανθρωποφάγους» κανόνες της (αλλά αυτοί πχ είχαν δικαίωμα να τον μειώσουν στα 586€ κατώτατο και 527€ υποκατώτατο με νόμο το 2013, γιατί αυτοί είναι... αυτοί, οι ελέω κληρονομιάς δικαιωματικοί ιδιοκτήτες της χώρας)!!!

  1. «Θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές από 20% σε 15%». Τις ασφαλιστικές εισφορές που ήδη είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση τη στόχευση να τις μειώσει στο 13,3% εννοεί, άρα λογικά θα τις… αυξήσει!

  2. «Θα αναθέσουμε στους Δήμους την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ μέσω λογαριασμών ΔΕΗ, που θα έχουν τη δυνατότητα και να τον αυξήσουν για να καλύπτουν τα έξοδά τους». Αναιρεί τον εαυτό του δηλαδή; Γιατί αυτό δε μπορεί σίγουρα να συμβεί ταυτόχρονα με το Νο 2 πιο πάνω, είναι δε και αντισυνταγματικό με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος (άρθρο 78/1 και 78/4, καθώς επίσης το άρθρο 102/5) ενώ προοικονομεί και μείωση των κονδυλίων για τους δήμους από την κεντρική διοίκηση!

  3. «Θα εφαρμόσουμε στο ασφαλιστικό σύστημα το σύστημα του «κουμπαρά»». Ναι, αυτό με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ασφάλισης του δικτάτορα Πινοσέτ που θαυμάζει, που επί εφαρμογής του στη Χιλή το 80% έπαιρναν συντάξεις μικρότερες από τον κατώτατο μισθό και 44% κάτω από το όριο της φτώχειας!

Τι άλλο μας είπε;

  • «Κακώς η κυβέρνηση έδωσε μόνο 5 δις για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι 25 δις που έδιναν οι δανειστές». Έχει συναίσθηση ποτέ τι λέει; Δηλαδή τα χρήματα που «προσέφεραν» οι δανειστές ως δάνειο ήθελε να τα χρεωθεί όλα ο φορολογούμενος πολίτης, ώστε να δοθούν στις τράπεζες για να καλύψουν τις «τρύπες» από τα εκατοντάδες εκατομμύρια «θαλασσοδάνεια» των διαπλεκόμενων συμφερόντων που τον στηρίζουν, μαζί με τα 265.000.000 ευρώ που χρωστάει το κόμμα του και μερικά εκατομμύρια ακόμη της εφημερίδας του «Κήρυκας Χανίων»!

  • «Είμαι ρεαλιστής, δεν είναι πρόβλημα το "Βόρεια Μακεδονία". Το όνομα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα την επόμενη μέρα!»… Είναι πάντα επίπονη μια ανώμαλη προσγείωση. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τους αγνούς πατριώτες νεοδημοκράτες, που τόσο καιρό πλανήθηκαν πλάνην οικτράν υπό την κοροϊδία του.

Ήρθε η ώρα των αποφάσεων, #me_ton_Kyriako ή με την Ελλάδα;;;