Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις αγνοούμενοι
στην Εύβοια
μετά τον ''Ζορμπά''


Τρεις άνθρωποι αγνοούνται στην Εύβοια, μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά, ενώ οι δήμοι Λίμνης- Μαντουδίου, όπως και ο δήμος Λοκρών στη Φθιώτιδα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Αυτή τη στιγμή αγνοείται ένα ζευγάρι, 67 ο άνδρας και 58 ετών η γυναίκα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στο Μαντούδι. Επίσης, αγνοείται ένας 27χρονος, στην ίδια περιοχή.

Ο νεαρός άνδρα επέβαινε σε όχημα μαζί με την 24χρονη σύντροφό του, όταν αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους, καθώς ο δρόμος είχε μετατραπεί σε χείμαρρο. Η κοπέλα κατάφερε να πιαστεί σε κορμό δέντρου, όπου έμεινε για ώρες, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει τον 27χρονο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πληροφορίες του Alpha έκαναν λόγο για μία ακόμη αγνοούμενη, στη Σκιάθο.

«Ζούμε μια κόλαση»

«Για μια ακόμη φορά ζούμε μια κόλαση. Οι ζημιές τόσο στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου όσο και στο Δήμο Λοκρών είναι μεγάλες. Πήραμε απόφαση να κηρύξουν αυτούς τους δύο δήμους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αλλά και για να αποκαταστήσουμε ότι μπορούμε. Όλη τη νύχτα στις κρίσιμες αυτές περιοχές δώσαμε μια μεγάλη μάχη και συνεχίζουμε να παλεύουμε με νερά και λάσπες», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης στο ΑΠΕ.

«Στα 4 μέτρα το νερό»  

«Ολόκληρη η περιοχή της Αταλάντης έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα. Έχουν φουσκώσει όλα τα ρέματα και έχουν παρασύρει ότι ήταν μπροστά τους. Από χθες το βράδυ προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους και περιουσίες», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος.

«Εχουν πλημμυρίσει καταστήματα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια έχουν χαθεί περιουσίες και σε κάποιες περιπτώσεις το νερό έφτασε και τα 4 μέτρα», συμπλήρωσε. «Αν δεν είχαμε κόψει έγκαιρα τη συγκοινωνία από τη Μαλεσίνα προς το Θεολόγο θα θρηνούσαμε θύματα σήμερα και θα μιλούσαμε για νέα Μάνδρα», τόνισε.