iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Βαγγέλης Μπουρνούς:
Νίκη για το έργο
της αποχέτευσης


Εγκρίθηκαν σήμερα οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο: «Συλλογή, επεξεργασία λυμάτων των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος της Ανατολικής Αττικής και επαναχρησιμοποίηση – διάθεση επεξεργασμένων εκροών»   με ΑΔΑ: 68Ν04653Π8-Υ7Ρ.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης της αποχέτευσης της περιοχής Ραφήνας-Πικερμίου αλλά και Σπάτων -Αρτέμιδας, αποτελεί μια μεγάλη νίκη και η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου της αποχέτευσης αποτελεί την καλύτερη απάντηση στα μυθεύματα που διακινούν κάποιοι  για δήθεν τελμάτωσης της διαδικασίας.
Το λυπηρό είναι ότι αυτοί οι -μέχρι σήμερα- "διακινητές" ανυπόστατων φημολογιών διεκδικούν την εμπιστοσύνη των πολιτών, παραπλανώντας αυτούς ακόμα και στις πρώιμες προεκλογικές τους συναθροίσεις.
Οι νοσταλγοί των οραμάτων της πολιτικής των μικρών και ελεγχόμενων χωριών, διακινώντας "πεπαλαιωμένα υλικά" και ιδέες προσπάθησαν να δημιουργήσουν σύγχυση και να σταματήσουν την πρόοδο του τόπου, αλλά δεν τα κατάφεραν. 
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η Αποχέτευση της περιοχής μας έχει εισέλθει οριστικά σε διαδικασία υλοποίησης . 
Εντός του 2019 οι κατασκευαστικές εταιρείες θα έχουν αρχίσει το έργο υλοποίησης της Μονάδας Βιολογικού με προηγμένη Τριτοβάθμια Επεξεργασία των λυμάτων, δίνοντας έτσι την προοπτική μιας  πραγματικά σύγχρονης πόλης, όπου μαζί με τα άλλα μεγάλα οδικά έργα που θα ανακοινωθούν εντός του 2018 και την παράδοση του μεγαλύτερου μέρους του παράλιου μετώπου στο Δήμο και στους πολίτες του ,θα είναι μια  πόλη που αξίζει να ζούμε, μια πόλη με ποιοτικά στοιχεία ζωής για τους κατοίκους της.
Οι καθημερινοί αγώνες για μια πραγματικά σύγχρονη πολιτεία συνεχίζονται.  
 Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου
   Ευάγγελος Μπουρνούς