iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Υπερδιπλάσιες οι
ροές μεταναστών
λέει η κυβέρνηση


Ο  Δημήτρης Βίτσας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής απέφυγε να τοποθετηθεί για την απόφασή του να αποπέμψει τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέα Ηλιόπουλο μετά τις δημόσιες καταγγελίες του δεύτερου για «εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων». 

Εντύπωση βέβαια προκαλεί και το γεγονός ότι ο ερωτών Χάρης Θεοχάρης απέφυγε επίσης να του θέσει το επίμαχο ζήτημα εάν και το θέμα της επίκαιρης ερώτησής του ήταν για την όξυνση του προσφυγικού προβλήματος στην Λέσβο.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει επιπλέον Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά καθώς στη Σάμο το ΚΥΤ που θα δημιουργηθεί θα αντικαταστήσει επί της ουσίας το ΚΥΤ που θα κλείσει. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς όπως είπε οι ροές από τον Έβρο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. «Ενδεικτικά σας λέω ότι το 2016 πέρασαν 3.330 άνθρωποι, το 2017, 5.500 άνθρωποι και το 2018 έχουν ήδη περάσει περίπου 12.000 ως τώρα» είπε ο υπουργός.