Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Χοντροκομμένο''
γκάλοπ στον
δήμο Μαραθώνα


Νωρίς νωρίς αρχίζουν τα...''γκάλοπ'' στον δήμο Μαραθώνα. Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο τόμο για το ζήτημα των δημοσκοπήσεων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά η πλειονότητα των πολιτών γνωρίζει τι συμβαίνει. Συνεπώς ας μην χρονοτριβούμε γιατί ο χρόνος όλων μας - ή σχεδόν όλων μας - είναι πολύτιμος.

Και λέμε σχεδόν όλων μας, γιατί ορισμένοι άεργοι δεν έχουν τι να κάνουν ή πώς να "σκοτώσουν" την ώρα τους ή ακόμη χειρότερα πώς να το "παίξουν" μεγαλοπαράγοντες και σκαρφίζονται ''γκάλοπ". Τα οποία ίσως και να μην ''πατάνε'' πουθενά.

Κάποιοι ανήσυχοι λοιπόν - σύμφωνα με πληροφορίες - αποφάσισαν να διαρρεύσουν ένα γκάλοπ, άγνωστες ακόμη οι λεπτομέρειες, αλλά πιθανότατα θα δει το φως της δημοσιότητας. 

Το γκάλοπ αυτό, δείχνει προβάδισμα στη διεκδίκηση της δημαρχίας Μαραθώνα από παλιό δήμαρχο Μαραθώνα (οι κακές γλώσσες λένε πως έχει ξεχάσει ακόμη και ο ίδιος πως κάποτε διετέλεσε δήμαρχος). Είναι τόσο ''χοντροκομμένο'' αυτό το γκάλοπ που αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες που διαρρέουν στην περιοχή ''θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι''. Ο πρώην δήμαρχος λοιπόν που είτε εν γνώση του είτε εν αγνοία του (χρησιμοποιήθηκε ως ''λαγός δηλαδή) φέρεται να καταλαμβάνει τη θέση, του σε αποδρομή Ηλία Ψηνάκη. 

Θα δούνε πολλά τα μάτια μας και θα ακούσουν πολλά τα αυτιά μας το επόμενο διάστημα. 'Οχι μόνο στον Μαραθώνα, αλλά σε όλη την ανατολική Αττική, σε όλη την Αττική, σε όλη την Ελλάδα. Οι πολίτες όσο και αν μπορούμε ας μείνουμε ψύχραιμοι και λογικοί.

Ας εμπιστευτούμε την κρίση μας και τα όσα γνωρίζουμε ''από πρώτο χέρι'' για τους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους που θα αποφασίζουν για τις ζωές μας. Ας τους γνωρίσουμε προσωπικά. Ας επιδιώξουμε να πούμε από κοντά μια κουβέντα μαζί τους. Ας εξετάσουμε ενδελεχώς το βιογραφικό τους. Και ας αφήσουμε τα γκάλοπ και τα ''γκάλοπ'' να λένε ότι θέλουν.